Kolding Netavis

Kris Kristoffersen er død

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kris Kristoffersen døde lørdag. Han blev 88 år. Foto: Stefan Brending/Wikipedia.

Den amerikanske sanger og skuespiller Kris Kristofferson er lørdag død i en alder af 88 år i sit hjem på Maui i Hawaii. Hans talsperson, Ebie McFarland, har oplyst, at Kristofferson sov stille ind omgivet af sin familie, men dødsårsagen er endnu ukendt.

Kris Kristofferson, der har kæmpet med hukommelsestab de sidste mange år, efterlader sig et imponerende musikalsk og filmisk arv. Han har medvirket i ikoniske film som “Blade” og “A Star Is Born” og skrevet sange som “Me and Bobby McGee”. Det skriver Ritzau.

Kris Kristofferson har medvirket i et hav af film.

Han var Rubber Duck i truckerfilmen “Convoy” fra 1978, spillede i 1976 med Barbra Streisand i det romantiske drama “A Star Is Born” (der indbragte ham en Golden Globe som bedste skuespiller), og han medvirkede i 1973 i Sam Peckinpahs “Pat Garrett and Billy The Kid”, som Bob Dylan skrev musik til.

Kristofferson, som også var en del af gruppen “The Highwaymen” med Johnny Cash, Willie Nelson og Waylon Jennings, var en legende inden for countrymusikken og filmverdenen. Han efterlader sig otte børn og sin hustru, Lisa.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel