Kolding Netavis

Vi skaber et A- og B-hold i sundhed

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Susanne Stenstrop Thorsen (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Susanne Stenstrop Thorsen, regionsrådskandidat og byrådsmedlem i Kolding, Tvedvej 50, 6000 Kolding.

Forestil dig, at du har en skavank, du gerne vil have en speciallæge til at se på. Det er ikke akut, men generende nok til, at du søger hjælp.

Så du får en henvisning, googler speciallæge, får en tid – og så venter du i mere end 2 år!
Ventetiderne på speciallæger er steget eksplosivt gennem de seneste år, og de er meget længere i provinsen end i de større byer. Psykiatere har suverænt længst ventetid, men også hos fx øjenlæger, hudlæger og neurologer skal du vente i månedsvis.

Det er et problem. For mens folk står på venteliste, forværres deres sygdomme. Bevidstheden om de lange ventelister gør også, at mange helt dropper at søge speciallæge og bare går rundt med problemet indtil, det bliver akut.

Hvorfor er det blevet sådan? Ifølge sundhedsprofessor Jakob Kjellberg hænger det formentlig sammen med, at så mange danskere har en sundhedsforsikring. Når de privatpraktiserende speciallæger sælger flere ydelser til forsikringsselskaberne, så har de mindre tid til patienterne, der kommer gennem sygesikringen.

Vi er også begyndt at se privatpraktiserende psykiatere, der går helt uden om ventelister og sygesikring og blot tilbyder deres ydelser hurtigt til dem, der er i stand til at betale en meget høj pris.

Udviklingen er farlig. Der tegner sig et A- og B-hold i sundhed, og det er tid til at råbe vagt i gevær.

Jeg stiller op til regionsrådet i Region Syddanmark, hvor jeg vil kæmpe med alt, jeg har, for at sikre alle lighed i sundhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel