Kolding Netavis

Åbent hus på nyrenoveret designskole

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Designskolen Kolding viser de nyrenoverede lokaler frem på fredag. Foto: Katrine Worsøe.

Efter mere end 1 1/2 års omfattende renovering slår Designskolen Kolding nu dørene op og inviterer omverdenen indenfor til Åbent Hus fredag den 4. oktober.

Skolens studerende vil stå klar til at vise rundt i de nyrenoverede bygninger og give gæsterne et indblik i, hvordan bæredygtighed og æstetik går op i en højere enhed. Den omfattende transformation forener gamle og nye materialer på en måde, der skaber en enestående genbrugsæstetik.

Når besøgende bevæger sig gennem skolen, vil de måske bemærke mødet mellem et gammelt linoleumsgulv og et spritnyt trægulv eller undre sig over murværkets ujævnheder. Dette er en bevidst del af skolens designfilosofi, hvor der fokuseres på bæredygtige løsninger ved at genbruge det eksisterende og tilføje nye lag.

Fremtid baseret på ansvarlighed og respekt for fortiden

Den gennemførte kombination af historiske og moderne materialer afspejler skolens vision om at skabe en fremtid baseret på ansvarlighed og respekt for fortiden.

Bygningens transparente arkitektur, designet af Cubo Arkitekter, sikrer, at lyset strømmer ind gennem store vinduer og glasvægge, hvilket skaber en åben og inspirerende atmosfære, der understøtter kreativitet og samarbejde på tværs af fagområder. De mange glasvægge gør værkstederne synlige, så det er muligt at følge med i de kreative processer, der foregår på skolen.

Besøgende kan også se årets afgangsudstilling, der under titlen FRAME, viser de nyeste idéer og designs fra skolens talentfulde afgangsstuderende.

Derudover kan gæsterne opleve et værk af den prisbelønnede designer Maria Viftrup, som har skabt en installation af materialer fra skolens transformation. Værket består af elementer som beton, træ, stål og PU-skum, arkiveret i 101 reagensglas og 6 montrer, som kunstneren har samlet undervejs i transformationen. Det er en kunstnerisk fortolkning af skolens rejse fra fortid til fremtid.

Åbent hus på Designskolen Kolding finder sted fredag den 4. oktober fra klokken 14-19 i lokalerne i Ågade 10. Skolen vil være vært for kaffe og kage under arrangementet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel