Kolding Netavis

Introducerer blodigler-terapi i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Klinik Gahlenbeck har mange års erfaring med blodiglebehandlinger. Privatfoto.

Klinik Gahlenbeck i Kolding har nu taget skridtet og introduceret blodigler-terapi som en behandlingsmulighed.

Denne medicinske behandlingsform har dybe rødder i forskellige kulturer gennem årtusinder, og nyere videnskabelig forskning bekræfter dens effektivitet til behandling af forskellige lidelser.

Effektivitet af blodigler

Blodigler-terapi er især egnet til behandling af artrosesmerter, tinnitus og indkapslede hæmatomer ifølge aktuel videnskabelig evidens. Det har vist sig at være en generelt effektiv behandling af kroniske smertesyndromer, med smertelindring der varer i flere uger til måneder, og nogle gange endda længere end et år efter blot én enkelt behandling.

Hvordan foregår en behandling med blodigler?

Ved en forundersøgelse drøftes mulige bivirkninger eller kontraindikationer ved blodigler-terapien, og behandlingen kan tage to til tre timer. Blodiglerne suger på bidestedet i 45 til 90 minutter, hvorefter de falder af mætte. Der kan være let blødning i flere timer på bidestedet, og derfor pålægges et tykt og polstret bandage.

Kendte bivirkninger og kontraindikationer

Blodigler-terapi er generelt vel tolereret, men kløe kan opstå én til tre dage efter behandlingen på bidestedet. Lejlighedsvis kan der opstå blødning eller et blå mærke, og sjældent kan der være en længerevarende blødning, der kræver trykforbinding. Der kan også forekomme minimale, stjerneformede hvide ar ved bidestedet.

Virkningsmekanisme

Den præcise virkningsmekanisme for blodigler-terapi er endnu ikke kendt, men der er over 50 bioaktive farmakologiske stoffer i blodiglernes spyt med smertelindrende og antiinflammatoriske virkninger.

Klinik Gahlenbeck har mange års erfaring med blodiglebehandlinger fra deres tidligere klinik i Hamborg, og nu er tiden kommet til at introducere denne behandlingsmetode til danskerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel