Kolding Netavis

Budget, der giver bekymringer

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Merete Due Paarup (R). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Merete Due Paarup (R), byrådsmedlem, Uhrevej 11, 6064 Jordrup.

Det er let, at lave budget, når kommunens økonomi er sund og byrådet har sat gang i massive besparelser på administrationen. Man derfor kan “bruge løs”.

Men det netop vedtagne budget give sund bekymring hos Radikale Venstre.

For det FØRSTE har vi sammen besluttet en budgetramme ud fra klare anbefalinger fra vores dygtige økonomifolk – det ser man stort på. Det ser ok ud de første par år – men meget kritisk ude i årene.

Vi har brug for en robust økonomi, der kan klare udfordringer fx når de planlagte besparelse bliver svære at nå, når det specialiserede område igen stiger, når der kommer energikrise, krig eller corona forbi.

For det ANDET bruger man rigtig mange ekstra penge på velfærd. Det er jo alt sammen gode og sympatiske tiltag – men også tiltag, der gør ondt at skrue ned for igen. Man “lever over evne”. Det har vi prøvet før og det giver stor risiko for at vi igen kommer ud i besparelsesrunder. Dét har vi prøvet. Vi ville væk fra spendér-stop-økonomien. Den som andre kommuner hånligt kalder “Koldingmodellen”. Vi kan jo være heldige, at det regner med penge fra Christiansborg og at solen skinner – men det er stor risiko for sorte økonomiske skyer … efter valget!

For det TREDJE. Så skal administration spares markant. Men det på ér også velfærd og kerneydelser – dét kommer til at kunne mærkes. Så kan godt forstå, hvis medarbejderne har panderynker over dette. De ønsker også en stabil økonomi.

Radikale har fremlagt et bud på et budget, der leverer på alle 3 bundlinjer – den sociale, den grønne og den økonomiske. Er budget der ser fremad – fyldt med visioner og initiativer, der skaber fremdrift, fokuserer på forebyggelse og fællesskaber – og som holder sig inden for de anbefalede rammer.

Det er brug for en plan B.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel