Kolding Netavis

Investering i børn er altid en god investering

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), byrådsmedlem, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at et stort flertal i Kolding byråd har indgået forlig om Kolding Kommunes budget i årene 2025-2028. Et af de helt store lyspunkter er, at vi endelig giver et løft der kan mærkes på skole- og dagtilbudsområdet.

Inden aftalen skulle de to områder spare henholdsvis 8 og 19 millioner kroner. Disse besparelser er nu taget væk og vi investerer i stedet i det vigtigste i vores kommuner, nemlig vores børn og unge. For selvom vi har nogle rigtig gode skoler og daginstitutioner i kommunen og dygtige medarbejdere, som hver dag skaber gode rammer for vores børn, så må vi erkende, at der er brug for flere ressourcer.

Derfor er det også glædeligt, at der er penge i budgettet til et løft af både vores dagtilbud og skoler. På skoleområdet drejer det sig om 15 millioner ekstra og på dagtilbudsområdet er det 5 millioner ekstra. Pengene skal gå til bedre normering og kompetenceløft. Ud over det sikrer vi midler til renovering og optimering af bygninger til både skole og dagtilbud.

Vi øger også transportpuljen, så der er flere penge til oplevelser i vores kommune for vores børn og unge, og så sikrer vi flere penge til levende musik i skolen.

Selv om dette budget ikke løser alle vores udfordringer, så er det et løft, som kommer vores børn og unge til gode. Vi kommer i Socialdemokratiet til at fortsætte med at skabe bedre rammer og vilkår for vores børn og unge samt medarbejdere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel