Kolding Netavis

En helt ny retning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), gruppeformand, Primulavej 7, 6000 Kolding.

Dansk Folkeparti, Venstre, SF og Socialdemokraterne har indgået budgetforlig. For Dansk Folkeparti er det vigtigt at få indflydelse. Vi ønsker at altid, at arbejde for det vi har lovet og det vi mener er rigtigt.

Det har vi ikke kunnet i de første lange to år og otte måneder af den byrådsperiode. Vi har forgæves argumenteret mod de mange besparelser på børn, ældre, handicappede, udsatte, ensomme, syge m.v. og den manglende udvikling af Kommunen. Derfor har vi selvfølgelig gjort alt hvad vi kunne for, at komme uden om borgmesteren og finde sammen med de partier, som vi traditionelt har samarbejdet med.

Det lykkedes og det var ikke vanskeligt, at nå til enighed. Vi har naturligvis ikke fået alle ønsker opfyldt. Men vi har fået sat en helt ny positiv retning.

Vi gik bl.a. til valg på, at bygge videre på det store børneforlig fra sidste byrådsperiode og på, at fjerne de årlige procentvise besparelser. Det lykkedes. Folkeskole og børnepasning får hhv. 15 mio. kr. og 5 mio. kr. ekstra om året og de store planlagte besparelser på hhv. 49,3 mio. kr. og 23,4 mio. kr. er fjernet.

På ældreområdet har vi fjernet planlagte besparelser for 58,4 mio. kr., der sker ingen forringelser af sygeplejen og til gengæld tilføres alle midler som kommer fra regeringen til at styrke kvaliteten i ældreplejen og det er 54,9 mio. kr. over de næste fire år.

Vi skal udvikle og ikke afvikle – og vi har nu vist, at det kan sagtens lade sig gøre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel