Kolding Netavis

Fjernvarme i rørene og Nørreskovgårdsvej åbnes

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Om få dage bliver de fem store huller med fjernvarmerør dækket til med jord og asfalteret. Foto: Kolding Kommune.

Trafikanter og beboere i den nordlige del af Kolding har oplevet gener på grund af TVIS’ store fjernvarmeprojekt.

Projektet sigter mod at sikre varmeforsyning til Almind, Vester Nebel, Ågård, Gravens, Viuf og industriområdet ved Kokbjerg. Nu er der dog lys for enden af tunnelen. TVIS påbegyndte tirsdag levering af fjernvarme til TREFOR Varme gennem en ny forsyningsledning, og senest torsdag morgen åbnes Nørreskovgårdsvej for gennemkørsel.

-Arbejdet er skredet hastigt frem de seneste uger, og derfor er jeg glad for, at vi kan færdiggøre asfalteringen og åbne Nørreskovgårdsvej halvanden uge før planlagt, fortæller projektleder Jens Fink fra TVIS, i en pressemeddelelse.

Kørebane bliver asfalteret

Fra onsdag aften/torsdag morgen vil den ene kørebane på Nørreskovgårdsvej blive asfalteret og åbnet for trafik. I en kort periode skal bilister i begge retninger dele pladsen, så det er vigtigt at køre forsigtigt og vise hensyn.

-På Nørreskovgårdsvej og fire andre steder langs strækningen med den nye forsyningsledning har vi gravet store huller. Her har rørene kunne tilpasse sig i samlinger med fjedereffekt, mens vi sendte varmt vand gennem ledningen. Justeringen er næsten afsluttet nu, forklarer Jens Fink.

Bybus linje 5 kan igen begynde at betjene Skovæblevej fra fredag eftermiddag/aften med åbningen af Nørreskovgårdsvej. Det anbefales at tjekke Rejseplanen eller sydtrafik.dk for at sikre, at linje 5 kører normalt.

Ny asfalt skal have tid til at sætte sig

Selv om der nu bliver lagt ny asfalt på, så understreger Jens Fink, at det ikke er det endelige slidlag.

-Den asfalt, som vi lægger på her, skal have tid til at sætte sig. Når asfalten sætter sig, bliver den ofte ujævn. Den fase kan vi desværre ikke springe over. Men næste år er vejene klar til at få det endelige slidlag, og det er først på det tidspunkt, at vi får en jævn og stærk belægning, der både er rar at køre på og kan holde i mange år, forklarer Jens Fink.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel