Kolding Netavis

EWII køber unik bygning i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
EWII har købt ejendommen i Kolding, hvor IBC Innovationsfabrikken ligger i dag. Pressefoto.

Energikoncernen EWII oplever vækst og har behov for mere plads. EWII har af IBC købt bygningen, der i dag huser Innovationsfabrikken på Birkemosevej i Kolding.

I fremtiden vil koncernen fordele en stor del af de over 750 medarbejdere på to lokationer i Kolding.

-Vi har været på udkig efter en god løsning på vores pladsudfordring i en periode. Med købet af bygningen får vi den nødvendige plads til koncernens stigende antal medarbejdere, samtidig med at vi understreger, at EWII hører hjemme i Trekantområdet og Kolding. Begge dele har været afgørende for valget, fortæller administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, i en pressemeddelelse.

Historisk bygning

EWII ønsker at bevare den særlige indretning, når koncernen overtager ejendommen på Birkemosevej i Kolding. Pressefoto.

Bygningen har en unik historie og indretning, som koncernen vil bevare.

Den 9.500 kvadratmeter store bygning rummer originalt udsmykkede lagertanke til produktion af den franske kunstner Jean Dewasne samt andre installationer, der bidrager til et inspirerende miljø.

-Indretningen var opsigtsvækkende i 1978, og den er heldigvis videreført til i dag. Den unikke tilgang til både at turde skille sig ud og samtidig værne om kultur og tradition vil EWII holde i hævd, når vi flytter ind, forklarer Lars Bonderup Bjørn.

Eksisterende bygninger skal renoveres

EWII Koncernen planlægger at renovere og modernisere de eksisterende bygninger på Kokbjerg 30, hvor koncernen har haft hjemme siden slutningen af 1990’erne. Desuden tidligere i år købte EWII en grund på Petersmindevej, som også indgår i koncernens udviklingsplaner.

Selvom der vil være forandringer ved at arbejde fra to lokationer i Kolding i fremtiden, understreger Lars Bonderup Bjørn, at EWII forbliver én samlet koncern med forsyningsselskabet TREFOR fortsat på Kokbjerg 30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel