Kolding Netavis

Alt for lange ventelister

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Søren Rasmussen (DF). Privatfoto.

Læserbrev af Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget, Primulavej 7, 6000 Kolding.

I Kolding Kommune får vi stadig længere ventetid på at blive visiteret til hjælp og hjælpemidler. På nogen om områder, er ventetiden mere end fordoblet.

Et eksempel: Da man er i en meget vanskelige og presset situation, når man har behov for en plejehjemsplads, er man ved lov berettiget til en plads på et plejehjem, inden for to måneder fra Kommunen visiterer én til det. Men i Kolding Kommune er ventetiden på, at blive visiteret nu oppe på otte uger. Altså går der nu fire måneder inden man kan komme på plejehjem og da 6 ud af 10 er mindre end to år på et plejehjem, så er fire måneder ekstra længe.

Mennesker søger ikke om hjælp, hvis de ikke har brug for det. Tværtimod er de ofte i nød og det er strengt nødvendigt, de får den ønskede hjælp. Derfor har Dansk Folkeparti både ved budgetforhandlinger og igen på Seniorudvalgsmødet den 4. juni i år, foreslået at der afsættes de nødvendige midler til, at nedbringe ventetiden på hjælpemidler, plejehjemspladser m.v.

Der er en milliard i kommunekassen (1.000.000.000 kr.) og vi er ikke i konflikt med serviceloftet, begrænsningen for hvor meget Kolding Kommune må bruge på service. Så det kunne vi sagtens, men Dansk Folkeparti var de eneste der mente det var værd, at brug penge på.

Inden repræsentanter for SF’s byrådsgruppe skriver for, at spørge om hvad SF stemte i sagen, kan jeg oplyse SF, at SF selvfølgelig stemte imod, da forslaget ville have været til vore ældre medborgeres bedste.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel