Kolding Netavis

Lokal rytter klar til OL i Paris

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: LGCT (Arkivfoto).

I starten af august skal Andreas Schou fra Kolding i aktion ved OL i Paris, når han med hesten Napoli VH Nederassenthof rider på banen ved OL i ridesportsdisciplinen springning.

Den 5. august afholdes den indledende konkurrence i den individuelle konkurrence ved OL i springning. Her kommer en atlet fra Kolding til start. Det drejer sig om 37-årige Andreas Schou, som er klar til at ride sit andet OL i karrieren.

Ved årsskiftet stod det klart, at Andreas Schou havde sikret Danmark en individuel plads ved OL i springning på baggrund af en lang række flotte resultater opnået i løbet af 2023, som placerede ham i toppen af OL-ranglisten for den gruppe, som Danmark tilhører.

I slutningen af juni i år, blev Andreas Schou officielt udtaget af DIF til at være den rytter, der skal repræsentere Danmark i Paris. Inden længe drager han afsted sammen med hesten Napoli Nederassenthof og resten af hans team.

-Napolis formkurve har været fantastisk frem mod OL. Jeg føler mig hundrede procent klar
på opgaven sammen med ham, fortæller Andreas Schou og fortsætter:

-Han er en hest, der har alt, der skal til for at opnå et topresultat, og det tror jeg på, at vi kan opnå i Paris, hvis de sidste marginer og heldet er på vores side.

Forholdsvist nyt makkerskab

Makkerskabet med den 11-årige vallak er forholdsvist nyt, da Napoli først flyttede ind i stalden hos Schou Absolute Horses i Sommersted, som er den forretning Andreas driver med sin bror Christian Schou, i slutningen af 2023.

Det tog dog ikke Andreas og Napoli mange dage at finde rytmen, og allerede kort efter deltog de ved deres første stævne sammen. Det gjorde de ved det femstjernede stævne i London i december. Dermed startede deres makkerskab på allerhøjeste niveau.

I januar red parret sig til en femteplads ved World Cup-kvalifikationen i Basel, og siden er det blevet til mange flotte resultater på højeste niveau. Senest blev ekvipagen nr. 5 ved deres sidste forberedelsesstævne til OL, det prestigefyldte Longines Global Champions Tour-stævne i Monaco i begyndelsen af juli.

-Jeg glæder mig rigtig meget til at deltage ved OL i Paris, og jeg er meget beæret over, at jeg er blevet valgt til at repræsentere Danmark ved OL for anden gang, slutter Andreas Schou.

Den individuelle konkurrence ved OL forløber over to dage, hvor den indledende runde afholdes mandag den 5. august i de flotte rammer ved Versailles slottet. Herefter er det blot de 30 bedste ryttere der går videre til den afgørende finale, som afholdes den 6. august.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel