Det lokale køkkenrenoveringsfirma, OK Køkkenrenovering i Kolding, har introduceret et nyt cirkulært koncept, der indebærer genanvendelse af gamle køkkenelementer til produktion af nye. Konceptet bidrager til at forlænge træets levetid med op til 88 år.
OK Køkkenrenovering i Kolding har til hensigt at reducere ressourcespild gennem lanceringen af dette innovative koncept. Under renoveringsprojekter indsamler virksomheden gamle køkkenelementer, som derefter sorteres. Træet genanvendes hos den danske fabrik Novopan, hvor det forvandles til nye spånplader, der efterfølgende købes tilbage og anvendes til produktion af nye køkkenfronter.
Ifølge Videncentret Bolius har et gennemsnitligt køkken en levetid på omkring 11 år. Med det nye sorteringskoncept fra OK Køkkenrenovering kan træmaterialer fornyes op til otte gange, hvilket forlænger materialets levetid med op til 88 år. Cirka 90 procent af alle træmaterialer genanvendes, mens det resterende, primært ikke-genbrugelige MDF-plader, sendes til forbrænding.
-Vi lægger vægt på at sortere og fornye materialer for at forlænge deres levetid, da vi ønsker at bidrage til mindre ressourcespild i en branche, hvor materialer ofte ender som affald. Mange er i dag bevidste om køkkenets store miljømæssige belastning, og vi forventer opbakning til vores initiativ fra kunder, der ofte vælger renovering frem for nyindkøb af hensyn til miljøet, fortæller Jacob Wassermann, forhandler hos OK Køkkenrenovering i Kolding, i en pressemeddelelse.
Ansvarlig håndtering af materialer
For OK Køkkenrenovering, der påtager sig yderligere omkostninger til lønninger og containerleje i forbindelse med opbevaring og sortering af materialer, er dette initiativ en vigtig investering.
-Som virksomhed ønsker vi fortsat at renovere køkkener, badeværelser og garderober uden at skulle bortskaffe emner, der stadig er brugbare. Det at vores kunder kan vende hjem til deres nyrenoverede køkken uden at skulle tænke på de gamle, kasserede elementer, forbedrer oplevelsen, samtidig med at vi som virksomhed kan påtage os ansvaret for, at alt bliver genanvendt eller bortskaffet korrekt, siger Michael Riis, kædechef hos OK Køkkenrenovering.