Sandfodringen af Hejlsminde Strand i Kolding Kommune bliver udskudt. Kommunen arbejder i stedet på at udarbejde en helhedsplan for stranden, der skal sikre en mere permanent løsning i stedet for midlertidig sandfodring.
Efter stormfloden i oktober 2023 blev Hejlsminde Strand hårdt ramt, og store mængder sand blev skyllet væk. For at genopbygge stranden igangsatte By- og Fællesforvaltningen et projekt til at reetablere stranden.
Projektet er nu blevet sat på hold. Oprindeligt blev det vurderet, at reetableringen kunne gennemføres uden en miljøkonsekvensvurdering. Men under arbejdet med projektet er det blevet klart, at det har et omfang, der kræver en sådan vurdering. Behandlingen af en miljøkonsekvensvurdering tager normalt mellem 15-17 måneder.
Samtidig med reetableringsprojektet er der også blevet arbejdet på en helhedsplan for Hejlsminde Strand. Målet med planen er at skabe en mere robust og permanent løsning for stranden. Helhedsplanen skal undersøge, hvordan sandet bedst kan holdes tilbage på stranden under hårdt vejr, og hvordan man kan sikre de tekniske anlæg i området som f.eks. vejen.
-Når helhedsplanen skal gennemføres, vil det også kræve en miljøkonsekvensvurdering. På grund af projekternes omfang har vi besluttet at fokusere på den mere permanente løsning, som helhedsplanen indebærer. Selvom det er ærgerligt, at stranden i år ikke er i den bedste stand, er beslutningen om at udskyde reetableringen og samle det hele i ét projekt den mest fornuftige løsning. Vi ser frem til at arbejde videre på helhedsplanen, der også vil involvere de lokale beboere, fortæller Mads Astrup Sørensen, områdechef for Anlæg og Drift, i en pressemeddelelse.