Kolding Netavis

Koldings digitale transformation?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Christian Ilcus (V), Cand.scient.pol, Piledamsvej 19, st., 6000 Kolding.

Koldings digitaliseringsstrategi af 2018 tilpasser en fælles tilgang til lokale interesser med udgangspunkt i borgernes behov og med forretningsudvikling for øje.

Der er flere indsatsområder: automatisering og effektivisering, datadrevet innovation, teknologidrevet innovation, borgernes møde med borgerne. Der er offentlige politikker for barnet i den digitale verden og databeskyttelse.

Jeg er ikke orienteret, om der er evalueret på dens intenderede effekter og dens realiserede resultater, og hvornår der er politikeftersyn og hvordan konsultationsprocessen vil være udformet.

Angående succeskriterier og midler til digital transformation, er det vigtigt at definere klare mål og ressourcer. Her er nogle overvejelser:

• Succeskriterier kan omfatte øget brug af digitale løsninger, forbedret borgerservice, reducerede sagsbehandlingstider og højere tilfredshed blandt borgere og virksomheder.

• Midler til digital transformation bør afsættes efter en grundig analyse af behov og omkostninger og kortlægning af kapabiliteter. Det kan inkludere investering i teknologi, uddannelse af medarbejdere og samarbejde med eksterne partnere.

For at bevæge sig fra digitalisering til digital transformation er det vigtigt at have en helhedsorienteret tilgang:

  1. Forståelse af behov: Identificer områder, hvor digitalisering kan skabe værdi for både borgere og virksomheder.
  2. Strategisk planlægning: Udform en klar strategi, der omfatter mål, tidsplan og ressourcer.
  3. Organisatorisk forankring: Involver ledelsen og medarbejderne i processen og skab ejerskab.
  4. Innovation og agilitet: Vær åben for nye teknologier og tilpas løbende strategien.

Digital transformation i erhvervslivet handler om digital-first markedsdannelse og forbrugs-økosystemer i synergi med platforme og netværk.

AI spiller en stadig vigtigere rolle for øgning af produktivitet, og uden teknologi-dreven innovation og industrielle muskler er et bæredygtigt samfund ikke muligt. Husk, at digital transformation ikke kun handler om teknologi, men også om at forandre arbejdskulturen og skabe bedre oplevelser for borgere og virksomheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel