Kolding Netavis

Symfonien på Skamlingsbanken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Symfonien på Skamlingsbanken hylder det særlige ved steder i hjertet af Danmark.

Lørdag den 22. juni inviteres alle til en helt særlig begivenhed på Skamlingsbanken, arrangeret af Lydenskab.

Dagen vil markere kulminationen af Lydenskabs store kunstprojekt, hvor musik og poesi har dannet rammen for indsamlingen af fortællinger fra folk i og omkring Vejle, Haderslev og Kolding. Lydenskab bliver suppleret af borgere, der har bidraget til symfonien, Haderslev Pigekor og operasangeren Andrea Pellegrini.

Historiske fortællinger fra byerne bindes sammen med aktuelle oplevelser fra livet i og uden for fællesskaberne, om alt fra fjorde og folkeskoler til speedway i verdensklasse og sygehusliv. I musikalske og poetiske fortolkninger vil symfonien skabe en oplevelse af sammenhængen mellem den enkelte og verden, lokale fællesskaber og personlige historier, flettet sammen til den store samlende fortælling.

Programmet

Dagen begynder klokken 15 med en vandretur på ca. 2 km ad stierne gennem omgivelserne omkring Skamlingsbanken, ledsaget af musikalske og poetiske glimt undervejs.

Klokken 16 opføres en symfoni under åben himmel, skabt af det klassiske ensemble Lydenskab, digteren Ursula Andkjær Olsen og komponisten Juliana Hodkinson. Symfonien binder lokale fortællinger og områdets særlige steder sammen til en mangfoldig og samlende historie.

Efter symfonien har man klokken 18 mulighed for at nyde en enestående middagsoplevelse ved Danmarks højeste langbord, hvor fællesskabet og kulturens kraft er på menuen. Arrangementet foregår udendørs, så man bedes medbringe passende tøj, samt eget picnictæppe eller campingstole.

Projektet er støttet af Kulturpuljen Trekantområdet, kommune i Haderslev, Vejle og Kolding, Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond og Dansk Komponistforening.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel