Kolding Netavis

Ny turistattraktion på vej

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Lægger op til fast kørsel med veterantog allerede fra denne sommer.

Det så en overgang ud til, at det gamle veterantog fra Lunderskov for stedse var kørt helt af skinnerne, efter det ikke længere, efter mange års kørsel, var muligt at køre mellem Vejle og Jelling. Men nu er der dukket med ny mulighed op, så der atter kan opleves romantik i røg og damp.

Der er nemlig kommet et samarbejde i stand mellem Sydjyllands Veterantog (SVJT) i Lunderskov og Haderslev-Vojens Veteranbane, der betyder, at det gamle tog allerede fra her i sommer ruller ud på den attraktive veteranbane mellem Haderskov og Vojens med fast kørsel. Og hermed er ny turistattraktion i området på vej.

Afsked med gammelt lokomotiv

Første gang der i sommer køres på den gamle nedlagte DSB-strækning bliver på søndag den 11. juni. På denne kørsel siges der også definit farvel til SVJT’s gamle diesellokomotiv, HHJ DL 11, bygget i 1952 hos den daværende danske lokomotivfabrik Frichs.

Årsagen er, at klubben i Lunderskov har valgt ikke af ofre en kostbar lovkrævet hovedreparation på lokomotivet. Det bliver derfor nu overdraget til Danmarks Jernbanemuseum – som udstillings lokomotiv.

Venter mange entusiaster

Det forventes, at dagen, søndag den 11. juni, vil tiltrække rigtigt mange jernbaneentusiaster fra hele landet til Haderslev, som både vil opleve og fotografere det gamle lokomotiv i drift for sidste gang.

Toget kører fra remisen i Lunderskov søndag morgen, så der kan fløjtes afgang for det gamle tog på afskedsturen for diesellokomotivet fra Vojens station kl. 09.20, 11.30 og kl. 14.00, og fra Haderslev Vest ved Simmerstedvej kl. 10.30 og 13.00.

Rejse i røg og damp

Og de følgende afgange hen over sommeren for veterantoget bliver de samme tidspunkter. Det bliver efterfølgende søndage: 25. juni, 6. juli, 27. juli, 17. august og 24. august.

Togene bliver da trukket af et gammelt flot damplokomotiv bygget i 1916, og på krogen hænger der gamle nostalgiske personvogne – dem af slagsen med åbne ende perroner og træsæder. Alle bygget i årene fra 1989 til 1920. Altså – der kan opleves en jernbanerejse i røg og damp – helt som i gamle dage.

Billetter til alle turene kan på forhånd købes hos Visit Haderslev – og hvis der pladser også direkte ved eller i togene.

Damplokomotivet på følgende datoer

• Søndag d. 11 juni 2023 – Afskedstur for disellokomotivet
• Søndag d. 25 juni 2023
• Torsdag d. 6 juli 2023
• Torsdag d. 27 juli 2023
• Søndag d. 6 august 2023
• Torsdag d. 24 august 2023

Kilde: Haderslev-Vojens Veteranbane

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel