Gode rutiner og høj faglighed i kostalden er medvirkende til, at erhvervsskolen Hansenberg er højdespringer i mælkekvalitet. Hansenberg i Kolding har modtaget en pris fra mejeriet Naturmælk.
Nytårsdag er det præcis fire år siden, at erhvervsskolen Hansenberg leverede den første økologiske mælk til mejeriet Naturmælk. Hansenberg er højdespringer i mælkekvalitet.
Ved Naturmælks generalforsamling i denne uge blev Hansenberg i Kolding hædret for sit konstante arbejde med at sikre en høj mælkekvalitet.
-I forbindelse med hver eneste levering af mælk bliver der taget prøver. Man kigger på forskellige tal, som viser, hvilken kvalitet mælken har. Som mejeri vil Naturmælk gerne differentiere sig via netop kvalitet. Derfor har de nogle højere mål, som leverancerne afregnes efter, fortæller skolechef Niels Peter Hansen i en pressemeddelelse og tilføjer:
-Mælkeproducenter har altid fokus på kvalitet – det er alfa og omega for både dem selv, mejeriet og forbrugerne. Derfor er det i den grad et kvalitetsstempel, at Naturmælk har valgt, at Hansenberg skal modtage den her pris.
Niels Peter Hansen peger på, at man naturligvis altid går efter at sikre en høj standard i kostalden.
-Vi arbejder konsekvent med gode rutiner og høj faglighed i stalden, for den tilgang vil vi gerne give videre til vores elever.
Helt nyt speciale
Hansenberg udbyder nemlig landbrugsuddannelsen, og som noget nyt er det muligt for elever at vælge et decideret økologispeciale. For skolen vil gerne bidrage til, at flere unge mennesker får mulighed for at specialisere sig inden for økologi.
I og med at Hansenberg har omlagt til økologisk drift, får landbrugselever underbygget den teoretiske undervisning i økologi og bæredygtighed med praktisk undervisning.
Lørdag den 27. januar klokken 10-14 holder Hansenberg Åbent Hus. Her er der mulighed for at komme helt ind i kostalden – og for at høre meget mere om skolens arbejde med økologi. Herunder også det nye økologispeciale.