Kolding Netavis

Affald som ressource

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Filip Bekic Bladt (S). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), næstformand natur, miljø og klimaudvalget i Kolding Kommune, Anne-Mariesvej 15, 6000 Kolding.

Det går godt med sorteringen i Kolding Kommune. Så godt at vi allerede nu har nået statens 2030 mål om 55% genanvendelse.

De sidste par år er kurven dog stagneret og vi rykker os ikke fra de 55%. Derfor har vi i kommunen været nysgerrige på, hvad man gør i andre kommuner og lavet et prøveforsøg i Vester Nebel.

Forsøget har vist rigtig gode resultater med sortering af ti fraktioner og tre spande. 5,6 kg mersortering pr. husstand pr måned, svarende til 68,4 kg om året.

Hvis vi i kommunen kunne sortere lige så godt som i Vester Nebel, vil det betyde et potentiale på ca. 2000 tons ekstra sortering om året. Derfor vil vi nu udrulle denne ordning til hele kommunen.

Fra efteråret 2025 vil alle husstande få to ekstra spande og sortere i ti fraktioner. Dog er der stadig mulighed for at beholde de fælles miljøstationer.

Vi er desværre stadig et stykke fra vores overordnede klimamål og derfor er alle indsatser vigtige. Genanvendelse og genbrug er en god ting og jo mere vi gør det, jo flere ressourcer sparer vi kloden for.

Statens mål om 60% genanvendelse i 2030 er inden for rækkevidde og vi skal derfor turde at være endnu mere ambitiøse. Andelen af restaffald og deponi skal ned, så vi fremadrettet gør affald til ressourcer i stedet for affald.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel