Kolding Netavis

Landart på Skamlingsbanken

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Museum Kolding og Kunstgruppen ExArte er gået sammen, og med støtte fra Kolding Kommune er det blevet muligt at virkeliggøre drømme om landart på Skamlingsbanken til foråret 2024.

Til foråret kan du gå tur foran Besøgscentret på Skamlingsbanken og samtidig lade dig fornøje af store landart skulpturer, som kunstnere fra kunstnergruppen ExArte i Kolding i skrivende stund er i gang med at fremstille.

Det samlede værk OPUS POTENTIA – Kræft & værk, kommer til at bestå af fire skulpturer eller installationer, der udgør en sammenhængende fortælling og et forløb, som på forskellige vis aktiverer stedets historie. Værket skal indfange og inddrage publikum i et møde mellem stedets historie og mange fremtidige muligheder. De fire individuelle skulpturer, afspejler på hver sin vis stedets tidligere historie, og rækker samtidig ind i nutidens aktuelle problemstillinger.

Skulpturerne kan opleves hver for sig, og der vil være ”en rød tråd”, der binder dem sammen i forhold til deres placering i landskabet, så de fungerer som en sammenhængende oplevelse og fortælling.

-Skamlingsbanken er i sig selv et stort kunstværk og de fire kunstværker kommer til at give en ekstra dimension til publikum, når man bevæger sig rundt på Skamlingsbanken, så alle får en endnu større oplevelse, fortæller Rune Lundberg, museumsdirektør ved Museum Kolding, i en pressemeddelelse.

De fire kunstnere

• Mogens Leander: Genius Loci – Stedets ånd – Skamlingsbanken som samlingspunkt.

• Erik Valter: Historien i det videre perspektiv med landene omkring os.

• Henrik Fischer: Potens-aggressioner – en humoristisk tilgang til et alvorligt problem.

• Helle Dupont: Grobund og sameksistens.

Skoleprojekt

Udover landart skulpturerne kommer der til at være et skoleprojekt med workshops i udstillingsperioden.

Tid og sted

Skulpturerne vil blive opstillet i en midlertidig periode på 18 måneder fra marts 2024.

Skulpturerne bliver placeret i landskabet neden for besøgscenteret på det grønne område på begge sider af stien, der fungerer som en ledetråd mellem værkerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel