Kolding Netavis

60 års jubilæum markeret

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Her ses Arne Ingerslev, Lions Kolding medlem. Han er den der har været med længst. Han kunne ikke optages til stiftelsen, da han var for ung, så han har “kun” været med i 58 år og er fortsat meget aktiv i aktiviteterne. Privatfoto.

Den 23. november 1963. Det er datoen, da Lions Kolding startede i Riddersalen på Koldinghus.

Her underskrev Lions Koldings første præsident Kaj Olsen, præsidenten for Lions Horsens og Guvernørrådsformanden for Lions Danmark, stiftelsesdokumentet.

I de 60 år der er gået siden har Lions Kolding indsamlet og skabt indtægter for millioner af kroner, som er gået til gode sociale formål primært i Kolding, men også til nationale og internationale tiltag. Alene de sidste 10 år er der uddelt over tre millioner kroner lokalt.

Herudover står Lions Kolding bag næstekærlig julegave i Julemandens hus, som laves i samarbejde med City Kolding, hvor omkring 300 børn hvert år får julegaver.

Lions Kolding har også feriehuse, sammen med nogle andre syddanske Lions klubber, som formidles til de som ikke lige kommer på ferie.

Selve jubilæet blev holdt i byrådssalen på Kolding Rådhus, hvor der blev uddelt over 150.000 i donationer. Modtagerne var Julehjælp Kolding, Gademix, Teglgårdsparkens Plejecenter, BIKEFIT for udviklingshæmmede i Pure Gym, Kræftens Bekæmpelse, Naturkræfter Kolding, Børnekontakten, Børns Voksenvenner, Café Paraplyen, Hyttebyen i samarbejde med Brændkjærkirken, Sangkraft Kolding og Kolding Krisecenter.

Lions Koldings præsident glædede sig over, at de mange penge der skabes via blandt andet bagagerumsmarkedet ved Kolding Storcenter gør så stor en forskel hos de mange frivillige der yder en stor indsats rundt omkring i vores kommune.

Den forskel vil flere og flere medlemmer heldigvis også være med til og Lions Kolding er klar til at hilse endnu flere mænd og kvinder velkommen som medlemmer.

60 års dagen sluttede, hvor det hele startede, nemlig på Koldinghus, hvor medlemerne og ledsagerne fik markeret dagen på behørig vis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel