Der er gennem tiden sorteret 2.000 ton genbrug.
Fællesforeningen Lopper lukker.
Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Fællesforeningen Lopper i Kolding om tømning af genbrugscontainere ophører 30. september.
Efter sortering og salg af ca. 625 kilo genbrug i gennemsnit hver dag i 10 år er det slut,
Foreningens medlemmer takker borgerne for samarbejdet og de genbrugsting, der er blevet afleveret på kommunens genbrugspladser i loppecontainerne, som Loppeforeningens medlemmer har tømt på skift hver uge.
Oprettet i 2012
Fællesforeningen for Lopper i Kolding blev oprettet i 2013 da Kolding Kommune indbød frivillig-foreninger til at forestå tømning af de nyoprettede loppecontainere på kommunens fem genbrugspladser.
Foreningerne skulle opfylde kommunens krav for humanitære formål, samt drive genbrugsbutikker, loppemarkeder og lignende på frivillig basis.
Samarbejdsaftalen forpligtede Loppeforeningens 22 medlemmer til at tømme loppecontainerne hver uge hele året på pladserne på Bronzevej, Gejlhavegaard, Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld.
Antallet af foreninger er faldet, men samarbejdet i Fællesforeningen har fungeret upåklageligt. Der har kun været én opgave. Det var, at den enkelte forening tømte Loppecontaineren i de aftalte uger. Et tillidsforhold, der er blevet opfyldt 100%.
Én gang hvert år har bestyrelsen udarbejdet en tømningsplan for det kommende år. Strukturen i de enkelte foreninger er meget forskellig, men foreningen kan med en passende stolthed sige, at uger, hvor der af forskellige årsager ikke er tømt, kan tælles med én finger.
2.000 ton genbrugsting
Over 2.000 ton ”lopper” er blevet sorteret på pladserne, de fleste kørt hjem til lager og gjort salgsklar til butikker og loppemarkeder.
Ordningen har medvirket til kraftig forøgelse af genbrug i kommunen, sparet den for mange penge til sortering og kørsel, og samtidig har mange af kommunens foreninger og frivillige aktiviteter nydt godt af de indtægter, som loppeforeningens medlemmer har hentet hjem ved salg af det indsamlede.
Foreningerne fortsætter modtagelse og afhentning af lopper lokalt direkte fra borgerne og vil også deltage i kommunens nye ordning med afhentning af ”lopper” centralt på Bronzevej.
Man regner med fortsat at skabe mulighed for, at borgernes genbrugsting kan sælges i butikker og på loppemarkeder og gøre gavn ved donationer til kommunens mange forskellige foreninger og aktiviteter.