Kolding Netavis

Bæredygtigt projekt for ledige akademikere

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding
Interessen glæder tovholderne Mette Hegner og Connie Birch fra Job7, som her ses med uddannelseschef Allan Klein Mikkelsen fra IBA. Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Speedsamtaler sætter fart under bæredygtigt jobprojekt.

-Jeg synes, det er et rigtig spændende projekt. Det er både relevant for samfundet og for mig selv.

Sådan siger Miriam Havtorn, som er blandt de 50 kandidater, der torsdag mødte frem til opstartsmøde på IBA Erhvervsakademi Kolding. Mødet var det første i et opkvalificeringsprojekt for ledige akademikere, som undervejs læser de to akademifag ESG-rapportering og Klimaregnskab.

På torsdagens møde var der lagt op til speedsamtaler. Her kunne de ledige søge et match med en af de mange virksomheder, som er en helt afgørende del af forløbet.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard.

Foruden den teoretiske undervisning på IBA skal deltagerne nemlig ud i virksomhederne. Her kommer de til at arbejde med ESG- og klima-rapportering, som i stigende grad er et krav til de store virksomheder – og dermed også til deres underleverandører.

-For mig er projektet et rigtig godt springbræt til at dreje mit CV i en mere bæredygtig retning, fortæller Miriam, som er uddannet inden for markedsføring og kommunikation.

Overvældende interesse

Det er Job7, som står bag projektet om at uddanne nye bæredygtigheds-koordinatorer, der skal ud at hjælpe hos de deltagende virksomheder. Job7 er et samarbejde mellem syv jobcentre i Trekantområdet.

-Jeg er overvældet over, hvor stor interessen har været for at deltage. Det skyldes formentlig, at det er et område, som alle kan forholde sig til. Og uanset deres baggrund får alle deltagerne en bæredygtig vinkel lagt oven i den uddannelse, de allerede har, siger virksomhedskonsulent Mette Hegner, som samme med Connie Brinch er tovholder på det velbesøgte projekt.

Job7 har valgt at samarbejde med IBA, som står for den teoretiske del af projektet. Her skal deltagere gå ad flere omgange i det 10 uger lange forløb.

-Vi faldt med det samme for IBA som samarbejdspartner. For os er det vigtigt, at den teoretiske del af forløbet er på et så højt niveau, at det også er attraktivt for den type af deltagere, vi har kig på, siger Mette Hegner.

En kærkommen idé

En af dem, som dukkede op til opstartsmødet på IBA, var direktør René Krog Pedersen fra A10 Tæpper i Kolding. Firmaet har mange store kunder og leverer blandt andet til det aktuelle byggeri af det nye supersygehus ved Odense.

René fik talt med adskillige kandidater på IBA, og han er sikker på, at han efterfølgende kommer til at lave en aftale med en af de interesserede om et forløb som bæredygtigheds-koordinator i tæppefirmaet.

-Projektet er en kærkommen idé. Jeg håber, det kan hjælpe os med at komme videre på det her område. Der er allerede mange krav til, hvordan vi skal opgøre og dokumentere vores klimaftryk. Og vi vil rigtig gerne gå foran på dette område. Men det er en ekstra opgave, som jeg skal løse, samtidig med at jeg skal have vores almindelige hverdag til at køre, fortæller René Krog Pedersen fra A10 Tæpper.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel