Kolding Netavis

Kom til Grøn Have Festival

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Søren Vester. Pressefoto.

Grøn Have Festival i Kolding, hvor der blandt andet er foredrag med Søren Vester, kendt fra tv.

Til Grøn Havefestival i Geografisk Have kan du få masser af viden og inspiration til din grønne have. Her imødekommes den stigende interesse for grøn omstilling og sætter fokus på den nye havekultur, biodiversitet og selvforsyning – og med dig hjem får du masser af idéer til en frodig, naturlig og levende have.

Foredrag med Søren Vester, Aiah Noack og mange andre

Geografisk Have byder på spændende foredrag med bl.a. tv-vært Søren Vester (lørdag) og Aiah Noack, der er hortonom og ejer af Naturplanteskolen i Hedehusene (søndag).

Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og andre haveeksperter holder foredrag og talks om aktuelle grønne emner som f.eks. biodiversitet, selvforsyning, regnvejrsbede, kompost, indsamling af frø og meget andet. JU Århus og Hansenberg vil desuden præsentere deres grønne uddannelser og efteruddannelser.

Fra Økologiens Have i Odder kommer Nanna Dyhl Overby (lørdag) og Sanne Rubinke (søndag) og fortæller om selvforsyning og biodiversitet.

Nanna Dyhl Overby fortæller:

-Vi starter med en tur i køkkenhaven, hvor vi vil fortælle om, hvordan du dyrker din køkkenhave økologisk og bæredygtigt, og hvordan du kan blive mere eller mindre selvforsynende. Dernæst går vi i Naturhaven til en snak om, hvordan du får mere liv og biodiversitet i din egen have på en måde, der også passer til dig og din have.

Du kan også blive klogere på akvaponisk havekultur, som handler om at dyrke grøntsager på mere bæredygtig vis uden brug af jord.

-Det har en masse fordele, og det vil jeg fortælle om på Grøn Have Festival, hvor jeg også udstiller et lille system, fortæller Magnus Sønderby, som har virksomheden Akvaponisk Have i Tørring.

Grønne aktiviteter og hyggelige boder

Der er også aktiviteter for børn – bl.a. mulighed for at presse æblemost af æbler fra din egen have – og du kan købe grøn forplejning som eksempelvis vegetariske madpandekager og andre grønne frokostretter. I havens Café Lykkefund serveres den populære lyserøde havekage, lækre Skarø Is med mange forskellige smage og diverse drikkevarer.

Derudover har du mulighed for at ’fylde lommerne’ i de mange udsøgte boder med bl.a. skovhaveplanter, tørrede spiselige blomster, haveredskaber, kunsthåndværk, delikatesser og meget mere.

Grøn Havefestival erstatter tidligere års Høstmarked.

Partnerskab med EWII

En stor lokal virksomhed i Kolding, som har landsdækkende aktiviteter, har valgt at indgå partnerskab med Geografisk Have om Grøn Have Festival i 2023.

Direktør for Marketing og Kommunikation, Mette Daugård Hulten fra EWII fortæller:

-Det er en del af EWIIs strategi at støtte klimaforbedrende tiltag og aktiviteter, der bl.a. handler om biodiversitet. Grøn Have Festival i Geografisk Have giver de besøgende konkrete råd og tips til at få biodiversiteten til at blomstre i haverne – til gavn for mange i lokalområdet. Derfor er det oplagt for EWII at støtte op.

Direktør for Geografisk Have, Lene Holm glæder sig over partnerskabet med EWII og det flotte sponsorat.

Grøn Have Festival foregår den 2.-3. september i Geografisk Have i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel