Kolding Kommune har offentliggjort sit regnskab for 2023. Kommunens økonomi er robust, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.
Byrådet har formået at nedbringe den langfristede gæld betydeligt og samtidig holde udgifterne stabile, også på det specialiserede socialområde, hvor mange andre kommuner oplever udfordringer.
Borgmester Knud Erik Langhoff (C) fortæller, at regnskabet ser meget godt ud. Det viser, at Kolding Kommune har en sund økonomi. Kommunen har formået at reducere den langfristede gæld med 108,9 millioner kroner, heraf er 96 millioner kroner brugt til at reducere kommunens samlede gæld.
Likviditeten er steget
En anden positiv faktor er, at likviditeten er steget. Byrådet har en budgetstrategi om at have mindst 400 millioner kroner til rådighed igennem året for at kunne betale regninger. I 2023 var likviditeten højere end minimumskravet, og borgmesteren forventer, at kommunen vil fortsætte med at bevare den ønskede likviditet frem til 2028. Dette er afgørende for at kunne gennemføre planlagte projekter og investeringer.
Den gode økonomi skyldes primært en fælles indsats for at overholde budgetterne på tværs af alle politiske udvalg i byrådet. Dette indebærer også tæt opfølgning på udgifterne inden for det specialiserede socialområde, hvor kommunen har formået at holde udgifterne inden for budgettet.
Kolding Kommune har også taget skridt i retning af en bæredygtig udvikling ved at inkludere tre bundlinjer i sit regnskab: økonomi, socialt ansvar og miljø. Det er inspireret af virksomheders ESG-regnskaber og viser kommunens engagement i at være bæredygtig og ansvarlig på alle tre områder.