Kolding Netavis

Nu tilføjes tredje spor på motorvejen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Nu kommer det tredje spor på motorvejen mellem Vejle og Hedensted. Tredje spor bliver etableret helt til Skanderborg. Foto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet har besluttet at påbegynde den egentlige udvidelse af E45 Østjyske Motorvej mellem Vejle og Hedensted.

Den planlagte tilføjelse af et tredje spor forventes at markant forbedre trafikforholdene og minimere de lange køer i myldretiden mellem Vejle og Skanderborg, oplyser Vejdirektoratet.

Den 38 kilometer lange strækning mellem Vejle og Skanderborg vil blive opgraderet med det ekstra spor, hvilket indebærer omfattende arbejde såsom udvidelse af broer, tunneler, arkæologi og rydning langs vejen.

Arbejdet starter med udvidelsen af en seks kilometer strækning mellem Vejle N og Hedensted ved Sole Bæk, hvor til- og frakørslen ved Hornstrup samt de skærende veje også vil blive ombygget. Desuden vil borgerne i Gammelsole nyde godt af en 1500 meter lang støjskærm.

Rejsetiden kan forlænges

Vejdirektoratet advarer om trafikale konsekvenser, som forventes at omfatte hastighedsbegrænsninger op til 80 km/t og smalle spor fra Hornstrup til syd for Hedensted. Arbejdet forventes ikke at forårsage store gener for trafikanterne på E45, men rejsetiden mellem Vejle og Skanderborg kan forlænges i visse tilfælde.

Udvidelsen af motorvejen vil foregå i syv etaper. Det forventes, at der vil være vejarbejde og hastighedsbegrænsninger på næsten hele strækningen inden årets udgang. Arbejdet omkring Horsens forventes at påbegyndes i foråret 2025.

De nye spor vil løbende blive taget i brug fra udgangen af 2025 og frem mod 2027.

Motorvejsudvidelse i syv etaper. Første etape af motorvejsudvidelsen starter mellem Vejle N og Hedensted efter påske. I juni fortsætter udvidelsen omkring Hedensted og videre op til Horsens S fra december. I nord starter etaperne mellem Skanderborg S og Horsens N op inden sommerferien, og de sidste to etaper omkring selve Horsens igangsættes i foråret 2025. Kort: Vejdirektoratet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel