Selv om det var lørdag, var der masser af aktivitet på Hansenberg, da erhvervsskolen i Kolding inviterede alle interesserede indenfor, så de kunne se nærmere på, hvad det kræver at tage en erhvervsuddannelse eller en teknisk studentereksamen.
Smag lækkerier, som tjener- og kokkeelever serverer. Buk metal i VVS-værkstedet, og få en mobilholder med hjem. Spil skak mod gymnasieelever. Få hjælp fra AI til at kreere lige den plakat, der passer helt perfekt på væggen i entreen derhjemme. Og få en snak med elever, undervisere og vejledere om de mange uddannelsesmuligheder.
Traditionen tro var der masser af gratis aktiviteter og gode snakke, da erhvervsskolen Hansenberg og Hansenberg Tekniske Gymnasium lørdag holdt åbent hus. Et arrangement, som i den grad trak folk til Kolding fra både lokalområdet og fra andre dele af landet.
Julie Hauge havde således taget sine forældre, Lene og Jan Hauge, med helt fra Sørvad mellem Herning og Holstebro.
-Jeg har redet hele mit liv, og det er byggestenen til, at jeg gerne vil arbejde med heste og uddanne mig til hestemanager. Det kan man her på Hansenberg, og det ser ud til at være et godt sted, hvor arbejdet i stalden foregår i et roligt tempo. Så planen er, at jeg starter på uddannelsen lige efter 9. klasse, fortalte 15-årige Julie Hauge.
Og den plan fik hun fin opbakning til fra forældrene:
-Det har været hele turen værd. Vi har været inde at høre et oplæg, og for os forældre er arrangementet rigtig godt skruet sammen. Vi har også hørt om mulighederne for at arbejde i udlandet, fortalte Lene Hauge.
For udlandet trækker i Julie Hauge:
-Jeg vil rigtig gerne ud i verden – stå på egne ben og opleve noget nyt og spændende. Og det kan man som hestemanager.
Stor interesse og nysgerrighed
På alle uddannelser var det elever, som viste rundt i værksteder og undervisningslokaler. I det store undervisningskøkken bagte kokkeelev Jeppe Møller Bjerrisgaard boller, mens han svarede på spørgsmål fra de besøgende.
Jeppe Møller Bjerrisgaard har valgt at tage sin uddannelse med EUX, og netop den del var mange nysgerrige på:
-Det er meget forskelligt, hvad de spørger om, men som oftest vil de gerne vide, hvordan det ser ud med at få en læreplads. De spørger også om, hvad man som kokkeelev laver, når man er på skole – og når man er ude på lærepladsen. Og så er mange rigtig interesserede i at høre om EUX’en, fortalte Jeppe Møller Bjerrisgaard.
I hans øjne er det en klar fordel at få en studenterhue sammen med svendebrevet:
-Det gør det mere ligetil at læse videre, hvis man ønsker det. Jeg regner med, at jeg vil læse erhvervsøkonomi eller noget inden for handel, når jeg er udlært. Og det kan jeg gå i gang med, fordi jeg har en EUX.
Det er en fast tradition, at Hansenberg hvert år holder Åbent Hus den sidste lørdag i januar.