Der er uddelt bekymring fra mange sider over de konsekvenser nedgravingen af den meget omtalte gasledning, Baltic Pipe, kan få.
Og det er ikke alene her på egnen der er bekymringer. Det er langs hele ruten fra Nordsøen til Bornholm, skriver netavisen Sebro Press.
Overordnet er det statsligt besluttet, at Baltic Pipe skal passere dansk jord, og det står ikke til at ændre. Men trods dette har Miljøstyrelsen modtaget 150 hørringsvar, skiver JydskeVestkysten, der har fået aktindsigt i sagen. Det skriver den lokale netavis i Vamdrup.
Og det er ikke kun landmænd der er bekymret. Det er indsigelser fra mange vinkler. Nævnes kan, Banedanmark, kirker, kommuner og private.
Her i lokalområdet skal den store gasledning graves ned fra et punkt ved Knudsbøl i nord, forbi Jordrup, og videre mod syd lige øst om Lunderskov by, tæt forbi Skanderup til et punkt ved Møllevang ved Hylkedalsvej. Her skal der efter det foreliggende placeres en eller anden form for samle/pumpestation, før ledningen skal gå sydøst over forbi Vonsild og Sdr. Stenderup til Lillebælt og videre over Fyn for at her i landet at ende på Bornholm.
Gasledningen skal sende gas fra norske gasfelter Nordsøen til Polen. 178 ejendomme i Kolding, Vejen og Varde Kommuner påvirkes. Jordejere og landmænd er tvunget til at lægge jord til, og det har vakt både vrede og frustration. Mange føler sig løbet over ende og overhørt.
Det er erhvervsministeren, der overordnet skal udstede den endelige gravetilladelse. Og linjeføringen er også overordnet statsligt bestemt, så den kan de 150 hørringsvar ikke røre ved. Men måske kan de mange protester ændre lidt hist og pist. Men det er noget ministeriet og bygherren Energinet nu vil se nærmere på.
Du kan se kortet nedenunder…