Kolding Kommune har fokus på, at arbejdet med ghettoindsatserne kommer hele kommunen til gavn.
Regeringens ghettoudspil fra marts 2018 sigter mod et ghettofrit Danmark i 2030. I Kolding arbejdes der ikke kun på at få Munkebo og Skovvejen/Skovparken af ghettolisten, men også på at undgå nye ghettoområder i kommunen.
Udvalget for udfordrede boligområder i Kolding Kommune har besluttet at følge udviklingen i samtlige boligområder i kommunen. Kolding Kommune har derfor udarbejdet et nyt værktøj til internt brug, skriver kommunen i en pressemeddelelse:
Måler fem ghettokriterier
Monitoreringsværktøjet måler på de fem ghettokriterier, nemlig beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet, hårde straffe, beboernes gennemsnitlige indkomst målt op mod gennemsnittet i region Syddanmark, uddannelsesniveauet i boligområdet og andelen af beboere i området med ikke-vestlig baggrund.
– Monitoreringen kan give os et detaljeret og opdateret overblik over udfordringer og successer på tværs af kommunen. Den bliver et vigtigt værktøj, når vi skal planlægge vores indsatser, siger formand for udvalget for udfordrede boligområder, Tobias K.J. Jørgensen.
Målet med monitoreringsværktøjet er at sikre hyppigere og mere opdateret viden end den, der kommer med regeringens årlige ghettoliste.
– Tallene skal også hjælpe os med at sikre, at ghettoproblematikkerne ikke bare flytter til andre boligområder i kommunen. Når der går et år mellem opgørelserne, som det er tilfældet med ghettolisten, risikerer vi, at udviklingen går skævt i andre boligområder. Med værktøjet kan vi sikre en vedvarende bevågenhed på at understøtte at hele kommunen får del i den positive udvikling, vi oplever i disse år, forklarer Tobias K.J. Jørgensen.