Der er kun én enkelt lokal sælger af Lillebror Lotteriet i Kolding. Det er kritisk, lyder det fra Børnehjælpsdagen.
Hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen, der står bag landslotteriet, opforder derfor kommunens foreninger, sportsklubber og skoleklasser til at melde sig på banen.
Lodsalget er med til at sikre, at anbragte børn og unge i Danmark – også i Kolding kommune – kan få gavn af Børnehjælpsdagens humanitære arbejde. Samtidig kan de sælgende foreninger og skoleklasser tjene gode penge til sig selv.
I Kolding Kommune er det indtil videre kun Kolding Badminton Klub, der har meldt sig som lokal sælger.
Sidste år fik 228 idrætsforeninger, klubber og klasser fra hele landet en samlet provision på ca. 1,4 millioner kroner for deres salg af de velgørende Lillebror-lodder. Pengene er f.eks. blevet brugt til nyt sportsudstyr, stævner og lejrskoler.
-Vi ved, at mange foreninger og klubber har haft det økonomisk svært i kølvandet på Corona og inflationen. Derfor vil vi gerne gøre opmærksom på vores landslotteri, som kan sikre midler til fælleskassen – på en nem og risikofri måde, forklarer Børnehjælpsdagens kommunikationschef Maja Spangsberg Krogstrup, i en pressemeddelelse.
Sælgerkorps støtter anbragte børn
Lodsalget er også helt afgørende for organisationens arbejde til fordel for de mange anbragte børn og unge, der typisk bor på et opholdssted eller hos en plejefamilie. Aktuelt er 185 børn og unge anbragt uden for hjemmet af Kolding kommune.
-Hvert eneste solgt skrabelod gør en forskel. Overskuddet fra lotteriet giver os mulighed for at lave læringsforløb, events, camps og andre tilbud, som styrker de anbragte børn og unge. Derfor har vi brug for et stærkt og stort korps af sælgere over hele landet – også i Kolding, slutter Maja Spangsberg Krogstrup.
Lillebror Lotteriet kom på gaden første gang i 1926 og er dermed et af Danmarks ældste lotterier. Du kan tilmelde et sælgerhold her.