I denne og næste uge er der optagelsesprøve på Kulturskolen Kolding til MGK.
I uge 10 og 11 summer det ekstra meget af liv på Kulturskolen Kolding. I disse uger kommer unge mennesker fra hele Region Sydjylland til Kulturskolen Kolding for, at gå til optagelsesprøve på regionens elite-musiktilbud, MGK.
De skal bestå en optagelsesprøve og derefter blive optaget på kurset, før man kan kalde sig MGK-elev. Til gengæld får man så også to dages fuld undervisning om ugen i én af de tre afdelinger i Kolding, Esbjerg eller Sønderborg, samt en masse fællesaktiviteter som workshops, masterclasses og projekter både lokalt og på tværs af de tre afdelinger.
Isabella til optagelsesprøve
Isabella er én af dem, som torsdag var til optagelsesprøve til MGK på Kulturskolen Kolding:
-Jeg skulle spille to stykker. Så var der noder på et stykke, som jeg ikke havde set før og så var der noget teori- og hørelære, fortæller 16-årige Isabella til Kolding Netavis.
Hun spiller på en violin fra cirka 1900-tallet. Og hun har fire søskende, som også er musikalske. Den ene spiller tværfløjte, en anden spiller guitar og så har den ene af søskende også tidligere spillet på trommer.
Isabella fik i øvrigt et flot 10-tal ved torsdagens optagelsesprøve. Isabella har en drøm om, at komme på musikkonservatoriet. Men lige nu går hun i 9. klasse og vil også på gymnasiet inden det kommer til musikkonservatoriet.
Også 19-årige Jeppe Frost Nielsen var til optagelsesprøve torsdag. Han fik et syvtal og ved endnu ikke om han vil bruge beståelsen af optagelsesprøven professionelt eller blot som hobby. Han spiller i øvrigt på klarinet.
Til optagelsesprøven sidder en prøveleder og to censorer, som begge er undervisere på et af landets konservatorier og/eller udøvende musikere. De skal vurdere de unge menneskers niveau og egnethed til at blive optaget på kurset.
Inden 1. april får ansøgerne besked, om de er optaget på kurset, som starter op i august måned.
Fakta
• MGK står for Musikalsk Grundkursus og er et tilbud for unge mennesker mellem 14 og 25 år om gratis undervisning i musik i tre år. Tilbuddet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens musikstøtte-udvalg og er et tilbud, der ikke kun kan tilgås på hovedcentret i Kolding, men også i en af centrets to decentrale afdelinger i Esbjerg og Sønderborg.
• Ansøgerne til MGK skal til prøven spille 10 min. Musik (1 af dem skal være i sammenspil med andre) og testes i bl.a skalaspil og hørelære.
• Søger man MGKs skabende linje (sangskriverlinien, den elektroniske linje eller kompositionslinien), skal man til prøven op til en samtale, hvor man skal fortælle om sine værker/numre. Når man har leveret sin prøve, voterer censorerne og kalder ansøgeren ind igen til en kort samtale, hvor ansøgeren får en karakter og en udtalelse samt kommentarer og gode råd med fra censorerne.
Kilde: Kulturskolen Kolding