Kolding Netavis

Hvorfor diskriminerer sygedagpengeloven psykisk syge?

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Læserbreve
Karin B. Nissen (SF). Pressefoto.

Læserbrev af Karin B Nissen (SF), folketingskandidat i Sydjylland, Kragelundvænget 30, 7080 Børkop.

Siden 2020 bliver flere og flere borgere nægtet sygedagpenge, når de sygemeldes med stress på grund af deres arbejde – blot fordi de engang har fået en diagnose, som fx ADHD, bipolar lidelse, skizofreni eller en af de mange personlighedsforstyrrelser.

Dette sker efter, at Ankestyrelsen lancerede en principafgørelse i 2020, som vender begrebet uarbejdsdygtighed på hovedet. Selvom disse borgere måske også tidligere i deres liv har været sygemeldt med stress, hvor de har modtaget sygedagpenge, så kan de altså ikke længere modtage sygedagpenge.

For mig er det uhørt, at der laves særregler for en gruppe af borgere med psykiske vanskeligheder, som i forvejen kæmper en kamp for at kunne arbejde på trods. Et velfærdssamfund burde vel hjælpe der, hvor der er mest behov for det.

Der er ikke nogen lignende principafgørelse for folk med fysiske sygdomme, så her synes jeg afgjort at der er tale om diskrimination. Derfor har jeg bedt mit lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) om at stille beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen en række spørgsmål om principafgørelsen, som jeg mistænker for ikke at være i overensstemmelse med FN´s Handicapkonvention, hvis principper Danmark jo har forpligtiget sig til at følge.

Derudover beder jeg også ministeren svare på, hvad Regeringen vil gøre for at imødegå denne diskrimination.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel