Kolding Netavis

SF vil redde Kolding Krisecenters ambulante rådgivning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding

Når SF’s Karina Lorentzen i morgen, torsdag, besøger Kolding Krisecenter, så er det flankeret med ønsket om at redde krisecenterets ambulante rådgivning.

Den ambulante rådgivning er en hurtig hjælp til kvinder, som har brug for støtte til at forlade et voldeligt forhold uden at rykke ind på et krisecenter. Der kan mange nemlig ikke se sig selv hen.

Netop den ambulante rådgivning står til at blive sparet væk i det finanslovsforslag, S har lagt frem. Derfor vil Karina Lorentzen have afsat penge til at redde Kolding Krisecenters ambulante rådgivning i den handleplan mod partnervold og partnerdrab, som skal forhandles efter et valg.

-Alle har til at leve uden vold, og derfor skal vi have tilbud, der er til flere målgrupper. Og så skal vi huske, at bekæmpelse af partnervold er også en bekæmpelse af partnerdrab, som vi ser alt for mange af i Danmark. Vi skal forebygge dem og partnervold, og et af redskaberne er at styrke krisecentrenes ambulante rådgivning. De kan sikre hurtig hjælp til en målgruppe, som måske søger hjælp i sit netværk i stedet for at rykke ind i et krisecenter, fortæller Karina Lorentzen Dehnhardt, SF’s retsordfører, i en pressemeddelelse.

I Kolding står tilbuddet om ambulant rådgivning til at udløbe 1. oktober 2023. De har 60 kvinder igennem om året, som kan få samtaler med personale, der er godt klædt på til at tale med kvinder, der har været udsat for vold. De tilbyder også psykologsamtaler, ligesom pårørende kan få op til tre samtaler. Centeret oplever stigende interesse for tilbuddet, ligesom der er en venteliste for at få det.

-Det er et svigt, hvis den ambulante rådgivning nedlægges, fordi det virkelig hjælper de kvinder, som kommer her, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

-Alternativet er måske, at ofrene fortsætter med at leve med vold med store konsekvenser for dem og deres børn, og hvor de risikerer at ende på sygedagpenge. Men det er langt billigere at yde offeret et forløb på 20.000 kroner end det er at sende det på sygedagpenge, fordi det ikke får hjælp. Så samfundsøkonomisk er det også en god forretning at have ambulant rådgivning. Derfor er en besparelse her direkte dumt, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel