Kolding Netavis

Dansk Industri: Studerende bør få sig en international profil

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Kolding
Nicole Altai er IBA-studerende og har valgt at studere et semester i udlandet. Det foregår i spanske Valencia. Nicole Altai læser Finansbachelor. Foto: IBA.

”Gå globalt! Danske virksomheder har brug for det!”

Så klart lød hovedbudskabet, da Danielle Bjerre Lyndgaard fra Dansk Industri var taget til IBA Erhvervsakademi Kolding for at tale til de studerende ved arrangementet International Day. Det er en dag, som netop sætter fokus på mulighederne for – og gevinster ved – at lægge en del af sit studieliv i udlandet.

Med sine 19.000 medlemsvirksomheder er Dansk Industri den største erhvervsorganisation herhjemme. Og Danielle Bjerre Lyndgaard er chef for afdelingen Global Talent & Mobility, som blandt andet hjælper virksomheder, der har brug for at sende arbejdskraft til udlandet – eller etablere internationale ansatte på det danske jobmarked.

-Danmark er en lille, åben økonomi, som handler med utroligt mange lande. Derfor har virksomhederne meget ofte brug for ansatte, som har sproglige kompetencer og ved noget om kulturer i andre lande. Vi taler om ansatte, som har forståelse for, at Danmark er en del af en global økonomi, siger Danielle Bjerre Lyndgaard i en pressemeddelelse.

Derfor er hun en stærk fortaler for studieophold i udlandet og praktikpladser under fjerne himmelstrøg.

Hun understreger, at udlandsophold giver både udsyn og indsigt, og man bliver stærkere på sprog. Helt generelt bliver man bedre klædt på til et arbejdsliv, som for mange vil blive internationalt i et eller andet omfang.

-Jeg har ingen forskning, som dokumenterer det. Men min vurdering er, at det i dag er meget svært at gå gennem et langt arbejdsliv uden at blive eksponeret for det internationale aspekt, siger Danielle Bjerre Lyndgaard og uddyber:

-Det er der mange eksempler på. Måske samarbejder man med folk i udlandet, eller også har man udenlandske leverandører. Nogle får en international kollega, og flere vil opleve, at deres virksomhed får en international ejer. Det sidste er noget, som sagtens kan ændre hele virksomhedskulturen.

Bliv international uden lange rejser

Global Talent & Mobility-chefen understreger, at studerende kan opnå en international profil på mange måder. Hvis man ikke ønsker at rejse ud, så kan man for eksempel søge samarbejde og samvær med internationale, som er kommet her til landet for at studere.

Begge muligheder står åbne hos IBA Erhvervsakademi Kolding. Hvert år sendes mange studerende udenlands på længere ophold, men akademiet har også flere andre tilbud: Det gælder blandt andet korte studierejser, International uge, kinesisk undervisning og IBA’s engelsksprogede talentprogram, hvor man deltager i internationale konkurrencer.

IBA’s nye certifikat

Alle aktiviteter – både på IBA og i udlandet – giver point, så man sammen med sin eksamen kan få overrakt et Global Competences Certificate. Det beviser, at man på forskellig vis har tonet sin uddannelse med et internationalt udsyn. For eksempel hvis man har taget et semester på en af de mange institutioner verden over, som IBA samarbejder med.

-Certifikatet har vi lige indført. Formålet er, at vi gerne vil anerkende, når en af vores studerende har taget et internationalt initiativ i løbet af sin uddannelse. Både fagligt og personligt er det en rigtig god idé, og vi ved, at det også er noget, som virksomhederne ønsker. De vil rigtig gerne have ansatte, der har et ”global mindset”, siger Sigrún Sigurjónsdóttir, der er international koordinator hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel