CO2-udledningen i Kolding skal reduceres med 70 procent i 2030 og være CO2-neutral senest i 2050. Det er ambitionen i en ny klimahandleplan, som Kolding Byråd har vedtaget.
Planen fortsætter i samme retning som den nuværende klimaindsats og skal sikre, at tempoet skrues op. I alt udpeger planen over 50 konkrete tiltag i et handlingskatalog inden for seks indsatsområder:
Energisektoren, transportsektoren, landbrug og arealanvendelse, vareforbrug, klimatilpasning og virksomheden Kolding Kommune.
-Vi kommer til at arbejde med alle indsatsområder, men lige nu har vi især fokus på energisektoren. For at nå vores CO2-mål er det nødvendigt at prioritere opvarmning og strøm fra bæredygtige energikilder, som solceller, vindmøller og fjernvarme. Det handler i dag ikke kun om klimamål, men også om den pressede situation, som mange virksomheder og borgere befinder sig i på grund af de stigende energipriser og den usikre energiforsyning, vi står midt i. Så det haster, fastslår borgmester Knud Erik Langhoff (C) i en pressemeddelelse.
Nogle af de hovedtiltag, der findes i handlingskataloget, er udover bæredygtig energi eksempelvis bæredygtig transport med fokus på kollektiv trafik, cykler og elkøretøjer. Her til kommer skovrejsning, cirkulær økonomi, klimavenlig mad og drikke og klimavenligt forbrug af elektronik og tøj.
Også tiltag, der skal gøre Kolding kommune klimarobust ved at håndtere klimaforandringerne, såsom havstigninger og stormflod, skybrud, oversvømmelser fra vandløb og hedebølger, er en del af klimahandleplanen, ligesom planen også rummer tiltag, der skal udvikle Kolding Kommune som en klimavenlig virksomhed.