Højtlæsning skaber fællesskab og kan medvirke til øget trivsel og velvære.
Alle, som nyder at få oplæst gode historier i godt selskab fra forfattere, som eksempelvis Hemingway, Dorthe Nors, Michael Strunge, kan nu komme til Kolding selvhjælp på Banegårdspladsen i Kolding og være med, når den nye læsegruppe starter.
Gennem højtlæsning bevæger man sig ind i teksten. Man lytter, reflekterer, associerer, uden anden forberedelse end eget, levet liv. Teksten skal have et godt litterært indhold. Der bliver læst langsomt og med pauser undervejs, sådan at indholdet kan bundfælde sig. Teksten taler ofte for sig selv.
Sammenhængen mellem litteratur og det levede liv, med al dets erfaring skaber indsigt og fælles oplevelse.
Læsning lindrer smerte og kan hjælpe hvis man er ramt af stress, angst og depression, og får man tilmed læst højt og snakket om indholdet i en fortrolig gruppe, er gevinsten endnu større.
Hvordan foregår det
I lokalerne hos Kolding Selvhjælp bydes der på en kop kaffe eller te, mens du lytter til en historie. Det bliver en time, hvor du bare skal nyde den gode historie. Der er ikke andre forventninger til dig end at lytte.
En frivillig fra Kolding Selvhjælp læser en tekst højt. Alle deltagere får teksten udleveret på tryk og kan således selv læse med. Oplæseren laver stop i højtlæsningen, så man kan reflektere eller tale om teksten undervejs.
Der er ingen forberedelse forud for et møde i læsegruppen.
Efter oplæsningen snakker vi om teksten. Alle kan bidrage med indtryk, tanker, spørgsmål og undren.
Det at snakke ud fra en tekst giver anderledes og gode samtaler. Teksten kan få os til at erindre noget, vi egentlig havde glemt og få os til at tale om emner, vi ellers ikke ville komme i tanke om at debattere.
Alle kan henvende sig
Højtlæsning er for alle mænd og kvinder, der elsker en god historie. Gruppen mødes mandage i lige uger fra kl. 17-18.30 – næste gang 19. september.