Aflyste arrangementer, stille dage eller corona-selv-isolation på grund af risiko for smitte rammer mange virksomheder i kølvandet på corona-virussens smittetal og restriktioner. Hos IBC i Kolding tilbyder man dag til dag adgang til opkvalificering eller efteruddannelse.
En række brancher er hårdt ramt af restriktionerne i op- og nedlukninger af Danmark. Lige nu oplever restauranter, hoteller og konferencecentre stribevis af aflysninger igen og meget stille dage. Hos slagterier og produktionsvirksomheder oplever de, at smitte hos enkelte gør, at produktionen lukker ned, fordi medarbejderne skal testes og selvisolere sig.
Medarbejderne er altså ikke nødvendigvis syge, men kan ikke arbejde af den ene eller anden grund. Det giver en del ventetid, inden man kan genoptage arbejdet.
– Det er den ventetid, som vi står klar til at fylde ud med efteruddannelse online, fortæller chefkonsulent Jørgen Smed fra IBC (International Business College) i Kolding i en pressemeddelelse.
– Vi kan på 24 timer få tilmeldt medarbejderne et kursus fra vores katalog med 120 korte forløb, og det opkvalificerer medarbejderne med det samme, samtidig med at de ikke skal sidde og kede sig. Ved tilmelding før kl. 09.00 kan de endda være i gang til middag. Virksomheden får samtidig også lønrefusion for hele uddannelsesforløbet.
Ring i dag: I gang i morgen
IBC hjælper allerede en del virksomheder, som på den ene eller anden måde, bliver ramt af restriktioner. Eksempelvis hjælper de Hotel Koldingfjord, som de også gjorde det i foråret (se Erhvervsnyt Syds artikel fra dengang.) Det nye er, at der er skruet ned for kravene for at komme af sted hurtigt.
– Normalt tager det længere tid, fordi virksomhederne skal overholde bestemte frister, oprettes og godkendes i systemerne, men det kan vi faktisk klare fra dag til dag, hvis man kontakter vores koordinatorer direkte.
Det er det, som er det smarte for virksomhederne. En medarbejder, som er sendt hjem på grund af mistanke om smitte er ikke syg og kan med en internetadgang tage kurser online. Uddannelse er en af de ting, som man ved fastholder medarbejdere på en arbejdsplads.
Efteruddannelsen spænder vidt
Jørgen Smed opfordrer til, at man tjekker kursuskataloget, fordi der er mange muligheder for at lære mere om salg, sprog, sociale medier, og senest har de udviklet et kursus, som handler om styre den tekniske del onlinemøder – en kompetence, som mange konferencecentre efterspørger til deres personale.
– Lige det kursus er der kun sat ekstra turbo på at få lavet som følge af corona-virussen, fordi jo mere vi skal mødes online, jo mere skal teknikken fungere, forklarer han.
– Kan man så udnytte en stille periode på arbejdspladsen, så kommer man jo stærkere tilbage igen.
Hos Erhvervshus Sydjylland er man glad for, at uddannelsesinstitutionerne gør en indsats for at øge kompetencerne.
– En kvik adgang til uddannelse er med til at give en løft til den enkelte ansatte, men også den virksomhed, som den ansatte kommer tilbage til. Der er ingen tvivl om, at det gavner alle, hvis man udnytter ventetiden til at opkvalificere sig, siger Mette Skovgaard Stahl, forretningsudvikler fra Erhvervshus Sydjylland.
Fakta
IBC udbyder en række kurser, og du kan se oversigten her…
En hurtig start kræver direkte henvendelse til Lisbeth Appelon Jensen, Koordinator på telefon 7224 1740 eller mail la*@ib*.dk
Erhvervshus Sydjylland har et strategisk fokus på kompetenceudvikling for erhvervslivet i det sydjyske og arbejder tæt sammen med uddannelsesinstitutioner som f.eks. IBC for at tilbyde relevante kurser til virksomhederne.