Coronakrise lagde den planlagte sommerferie i Spanien i skuffen, som for så mange andre, og det var tid til at tænke nyt.
Mange fik deres planlagte feriedrømme sat på standby i forbindelse med lockdown af Danmark og den efterfølgende forsigtige genåbning, hvor kun få lande kunne besøges uden efterfølgende karantæne. Det har betydet, at mange danskere i år har valgt at holde ferien i det danske.
I Danmark blev Coronakrisen brugt til afsæt for en stor national kampagne under titlen Meget mere end bare Danmark, hvor der sættes ekstra fokus på det dejlige ved Danmark. En opfordring til danskerne om at opdage – eller genopdage – Danmarks fortræffeligheder. Både naturen, gastronomien, badevandet og de mange kultursteder og attraktioner.
Ferie på Mallorca aflyst
Sådan var det også for familien Juul Andersen i Kalundborg, der med en Coronakrise fik udskudt planerne om en tur til Sydeuropa.
– Vi havde planlagt en tur til Mallorca til sommer, men det fik Coronakrisen sat en stopper for. Så vi skulle se os om efter noget andet. Og vi har så tit snakket om, at Danmark jo er fantastisk om sommeren, når det er sommer, siger Morten Juul Andersen i en pressemeddelelse.
Han er til dagligt CEO for Dansk Gastronomisk Union, som tæller flere landshold, blandt andet Cateringlandsholdet, der i vinters sikrede Danmark guld ved OL, for første gang nogensinde.
– I år bliver det en voksensommerferie, hvor min hustru Monica og jeg, skal på Danmarksturné, hvor vi vil gøre stop rundt i Danmark og besøge steder, vi enten ikke har været før eller i hvert fald ikke har besøgt længe.
Vil besøge attraktioner i Kolding
Turen vil føre familien Juul Andersen fra Kalundborg over Kerteminde til Vejle, hvorefter turen efter planen skal gå mod det nordjyske.
– Vi besluttede os for at tilføje Vejle til vores tur, da byen tilbyder mange af de ting vi søger. Og så lægger det fantastisk smukt ved Vejle Fjord! Derfra kan vi besøge nogle af de andre spændende attraktioner i omegnen – eksempelvis Koldinghus og dets restaurant Madkælderen og Trapholt Museet i Kolding, mens Vejle har gastronomi fra øverste hylde, som Restaurant LYST og Restaurant MeMu.
– Vi glæder os til oplevelserne med de to køkkenchefer Daniel McBurnie, Restaurant Lyst og Michael Munk, MeMu. Med min egen erfaring som tidligere køkkenchef, ser jeg frem til at smage, dufte og opleve maden og vinene og stemningen. Måske når vi en frokost på REMOULADEN, der ud over sin flotte placering ved lystbådehavnen også laver rigtig lækker mad. Jeg har været der flere gange og nyder det hver gang, slutter Morten Juul Andersen.
Vejle – og restaurant MeMu – blev første i hædret med den berømte Michelin-stjerne i 2018 og har forsvaret den siden. Michael Munk, der også er ejer af restauranten, har udover fine dining-restauranten også lillebroren MeMu Bistro og Bar, der disker op med en lækker sæsonmenu eller a la carte.
Siden er restaurant LYST, der er placeret i Fjordenhus, midt i havnebassinet i Vejle Fjord, kommet til, og madanmeldere har overdænget restauranten med roser for dens totaloplevelse, der varer 4 timer. Fjordenhus er tegnet af Olafur Eliasson og er blevet en ikonisk bygning ikke blot i Vejle – men i Danmark.
Den gastronomiske rejse i Vejle byder også på hæderkronede Munkebjerg med restauranten Tree-Top, med sin fine vinkælder, hvor aftenens første glas nydes inden middagen. Restauranten høster stadig mange stjerner hos anmelderne for sit altid aktuelle sæsonkort og flotte a la carte kort.