Når en gryde er svær at få ren, sættes den i blød. For opfinderen bag en ny rengøringsgadget var det indlysende, at samme metode kunne bruges til toilettet. Toiee Toilet Plug lanceres nu i Kolding.
En håndpumpe, en slange og en kraftig gummiballon. Det kan umiddelbart lyde som rekvisitter til en af Egon Olsens mange planer, men faktisk danner de tre elementer grundstenene i en ny dansk rengøringsopfindelse, som netop er kommet til Kolding. Opfindelsen er en specialudviklet toiletballon, som gør det enkelt at blive fri for kalkplamager og okkerrander i toilettet, og den findes nu på hylderne hos Silvan i Kolding, oplyses det i en pressemeddelelse.
Bag opfindelsen står 66-årige Trygve Thykjær, der fik ideen efter en vedvarende irritation over ikke at kunne slippe af med kalkplamager i en aldrende toiletkumme.
– Ligegyldigt hvor mange rengøringsprodukter og gamle husråd jeg brugte, var der intet, der virkede. Pludseligt fik jeg ideen om at lægge hele toilettet i blød. Hvis man har en gryde, der er brændt på, stiller de fleste den jo også i blød med opvaskemiddel i. Det samme måtte kunne gøres med toilettet, fortæller Trygve Thykjær i en pressemeddelelse og fortsætter:
– Jeg forsøgte uden held at stoppe afløbet med en klud i en pose. Så kom tanken om balloner, og det lykkes mig efter mange forsøg at puste en ballon op helt nede i vandlåsen. Det holdt fuldstændig tæt, og efter blot en time i blød var toilettet igen lige så rent, som da jeg købte det.
Tiden klarer arbejdet
Trygve Thykjær har brugt de seneste år på at fintune sin opfindelse, og nu er resultatet, Toiee Toilet Plug, klar til brug i koldingensernes hjem.
Toiee Toilet Plug fungerer ved, at man nedsænker den specialudviklede ballon i vandlåsen, hvorefter denne pumpes op, så den lukker vandlåsen til. Herefter fyldes toiletkummen med vand, og man tilsætter det specialudviklede toiletrensemiddel. Toilettet står på den måde i blød, og her lader man det passe sig selv i et par timer, eventuelt natten over. Efterfølgende fjernes toiletballonen, og resultatet er en ren kumme fri for kalkrester og rødbrune render. Her kan du på en lille video se, hvordan det virker.
– Det kræver ikke knofedt eller lang tid. Man lader jo egentligt bare tiden lave arbejdet, præcis som når man stiller en gryde i blød, siger Trygve Thykjær.