Kolding Netavis

Helene skal styrke sangglæden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Den nystiftede forening Sangkraft Kolding har ansat Helene Eiler Ernst som projektleder. Sang og fællessang har i mange år været hendes drivkraft, og nu skal hun få flere i hele Kolding Kommune til at mærke sangglæden.

Helene Eiler Ernst pakker snart sin taske for at tage på tur rundt i Kolding Kommune for at sætte fokus på syngende fællesskaber. Hun skal spotte, hvor sangen allerede lever, men også hvor der er mulighed for at sparke døre ind og åbne op for verdener, som ikke ved, hvad sangens kraft kan.

Det har Helene Eiler Ernst med sin sang- og musikbaggrund nemlig en rigtig god fornemmelse for.

-Jeg har så mange gange oplevet, hvad sangen kan med mange forskellige mennesker. Det er helt hjertegribende. Sang gør glad. Fællessang kan samle og forene, og fællessang forkorter vejen i relationer, siger Helene Eiler Ernst, der har stået for fællessang i vidt forskellige sammenhænge i hele landet – fra fagforeninger til foreninger, fra arbejdspladser til kirker.

Hun er netop blevet ansat som projektleder i en 50 procents stilling i den nystiftede forening Sangkraft Kolding, der har som mål at skabe fællesskab og dannelse gennem sang.

Når Helene Eiler Ernst har fået et overblik over fællessangen i hele Kolding Kommune, vil hun se på muligheder for at skabe koblinger mellem kor, aktører og aktiviteter. Hun skal også finde frem til, hvor der kan skabes nye sangfællesskaber. Det kan f.eks. være virksomheder, som gerne vil have morgensang.

Flere skal synge sammen

Hele indsatsen handler om at få flere til at synge sammen og få flere til at mærke sangglæden.

Pia Henriette Friis, bibliotekschef og formand for Sangkraft Kolding, siger om ansættelsen:

-Vi skal skabe lys over alt det, der er, og skabe koblinger, hvor det giver god mening. Det første år bliver et eksperimentarium, hvor vi prøver noget af, og hvor vi på baggrund af den viden, vi får, gerne vil skabe nye traditioner.

Sangkraft Kolding ønskede en person som projektleder, der vil lægge sin energi i at få et solidt fundament for Sangkraft Kolding.

-Vi har fået en projektleder med passion for sangen, og som ikke er bange for at gå til mennesker og skabe kontakt. Det er meget vigtigt. Projektlederen skal tale lige ud af posen og få det her til at ske, siger Pia Henriette Friis.

Fakta

Sangkraft Kolding så dagens lys som forening i slutningen af 2021. Frem til 2025 skal der etableres 25 sangkraftcentre i Danmark med udgangspunkt i Sangens Hus i Herning, som har samlet en del fondsmidler, der kan støtte etableringen. Kolding Kommune har som én af de få valgt at støtte det lokale sangkraftcenter fra etableringsfasen.

Helene Eiler Ernst er ansat som projektleder frem til udgangen af 2022, hvorefter sangkraftcentret gerne skal være etableret. Hun har kontor på biblioteket, men skal ud i hele kommunen.

Sangkraft Kolding er en forening, som man kan blive medlem af.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel