Kolding Netavis

Drengen der ville være vægtløs

Hvordan slipper man væk fra hverdagens trivialiteter og får mulighed for at forfølge sine drømme?

Det spørgsmål stiller Folketeatrets hverdagskomedie, ”Drengen der ville være vægtløs”, når den opføres for Kolding Teaterforening søndag d. 28. oktober.

”Drengen der ville være vægtløs” er en skæv og underfundig komedie om, hvor svært det er at få lov til at se så langt som mod stjernerne, når horisonten for ens nærmeste er dagens varme ret fra Grillen.

René er en overvægtig nørd, som stadig bor hjemme hos sin migræne-ramte mor. Før hans far døde, skaffede han René en læreplads hos den lokale blikkenslager. Men René vil ikke være VVS’er – han vil være astronaut. Han drømmer om at flyve højt op i himmelrummet – ikke om at vade rundt i andre folks kloakslam. Han drømmer om at bo i sin egen lejlighed i storbyen – ikke om at hænge fast i barndommens provinsby med en omklamrende mor og en insisterende chef, der gerne vil overtage pladsen efter Renés far. Renés eneste venner, Theis og Winnie, drømmer også om at finde vejen væk: Theis fifler med at score nogle hurtige, men lyssky, penge. Winnie drømmer om at vinde en sangkonkurrence og blive berømt.

”Drengen der ville være vægtløs” er skrevet af en af de mest interessante og pt. mest spillede dramatikere i Danmark, den prisvindende Thomas Markmann. På scenen ses Nikolai Jørgensen, Mette Horn, Lars Bom, Mads Reuther og Mette Klakstein Wiberg.

”Drengen der ville være vægtløs” kan ses på Comwell Kolding Teater, og forestillingen starter klokken 19.30. Billetter kan købes på www.billetten.dk.

Del denne artikel