Kolding Kommune styrker sin bæredygtige indsats med et nyt sekretariat, der skal samarbejde tæt med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og borgere.
Sekretariatet kommer også til at huse Kommunens største bæredygtighedsprojekter, som f.eks. FOOD2030 og DK2020.
FOOD2030 er et stort EU-projekt, der skal skubbe vores fødevaresystem i en mere bæredygtig retning, mens DK2020 handler om at gøre Kolding klimarobust og CO2-neutral.
-FOOD2030 og DK2020 er to af Kommunens flagskibsprojekter, men Bæredygtighedssekretariatet er også godt i gang med en lang række andre små og store projekter, der alle skal bidrage til at nå målene i vores bæredygtighedsstrategi og der kommer hele tiden nye til. Vi kan ikke løbe med alle boldene selv og opfordrer alle, der vil bidrage til den bæredygtige dagsorden, til at melde sig på banen, siger Merete Dissing, der er ansvarlig direktør for Kolding Kommunes bæredygtighedsindsats.
Det nye bæredygtighedssekretariat er fysisk placeret i Bæredygtighedshuset på Jernbanegade 3 i Kolding og består af en fast stab, der bakkes op af fagmedarbejdere fra Kommunens forvaltninger. Leder af sekretariatet er Stella Steen Jensen, som har stået i spidsen for arbejdet med at udvikle Kommunens bæredygtighedsstrategi.
Fart på den interne bæredygtige omstilling
Udover at sætte handling på bæredygtighedsstrategien, skal Sekretariatet også sætte fart på den interne bæredygtige omstilling af kommunens kerneopgaver.
-Hvis vi skal lykkes med at skabe et bæredygtigt samfund skal vi have alle med ombord og det indebærer selvfølgelig også os selv som virksomhed. Vi skal med andre ord selv gå forrest og tage opgaven på os. Det nye bæredygtighedssekretariat skal derfor i gang med den vigtige opgave, det bliver at bistå og understøtte den bæredygtige omstilling i hele kommunen, fortæller Stella Steen Jensen.
Eksempler på initiativer, der allerede er sat i gang i Kommunen, er affaldssortering, bæredygtige kantiner og køkkener og en ny indkøbspolitik, der blandt andet sætter fokus på at fremme cirkulær økonomi.