Kødet opbevares for varmt og under stegning får det ikke den anbefalede temperatur.
Fødevarerejseholdet fra Fødevarestyrelsen var 2. juli forbi The Burger Shack Kolding i Munkegade efter en anmeldelse.
Der var problemer med varmebehandling og genopvarmning af fødevarer, oplyser Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.
– Det skal foretages ved en kombination af tid og temperatur, at fødevarerne er sikre. The Burger Shack Kolding markedsfører hakket oksekød formet som hakkebøffer/burgerbøffer. Kunderne bliver spurgt om de vil have bøffen gennemstegt eller medium. Ved medium stegning opvarmes bøffen til +65C grader. Ifølge oplysninger fra producenten skal kødet opvarmes til en kernetemperatur på +75 grader, står der blandt andet i kontrolrapporten. Der står videre:
– Det indskærpes, at fødevarer skal opbevares og transporteres ved temperaturer, som sikrer at fødevarerne ved anvendelse på sædvanlig måde ikke er sundhedsskadelige eller af anden grund uegnede til menneskeføde. Følgende er konstateret: Vakuumpakkede færdigformede hakkebøffer blev i kølerum opbevaret ved +3,7 grader (målt med luftføler) og +3,7 grader (målt med indstikstermometer). Jf. mærkning på vakuumpakkede ferske bøffer skal disse opbevares ved maksimum + 2 °C. Virksomheden havde følgende bemærkninger: Vi må ændre opbevaringsprocedure for hakkebøffer.
Indskærpelsen koster to gebyrlagte opfølgende kontroller. Desuden får The Burger Shack Kolding en bøde.
Også en sur smiley for en måned siden
The Burger Shack Kolding fik den 4. juni også en bøde på 5.000 kroner, hvor det blandt andet blev konstateret, at der var gamle madrester på gulve under bordplade med friture og stegeplade samt under serverings/køledisk. Der var en del anmærkninger i forbindelse med rengøring i køkken-området og derudover omkring vedligehold. Der er ved besøget den 2. juli ikke fulgt op på kontrollen fra den 4. juni, oplyser Fødevarestyrelsen.
Restauranten er torsdag eftermiddag vendt tilbage med en kommentar. Læs hvad direktøren for burgerkæden siger…