Læserbrev af Kristina Jørgensen (DF), formand for børne- og uddannelsesudvalget, Bakken 15, 6640 Lunderskov.
Siden 1. januar må kun 30 procent af børn, der starter i en daginstitution, have adresse i et udsat boligområde. Det betyder, at hvis eksempelvis en børnehave ligger i et ghettoområde, så skal to ud af tre af institutionens børn bo på en adresse, der ikke er kategoriseret som ghetto eller udsat boligområde.
Det er en bestemmelse, der giver store udfordringer for nogle familier, der måske får længere til en daginstitutionsplads. Samtidig risikerer de institutioner, hvor for få børn udenfor udsatte boligområder starter, at blive nødt til at lukke.
Det er desværre den situation, der gør sig gældende for vores daginstitution Tusindfryd, som ligger i Skovparken. Institutionen har nemlig 80 procent børn med adresse i udsatte boligområder.
Så i stedet for at lade den lukke sig selv med tiden, gøre børnefællesskabet endnu mindre og risikere at vores yderst dygtige og kompetente personale i netop Tusindfryd vælger at søge bort fra institutionen, har et flertal i udvalget netop stemt for, at der starter en proces med at få både børn og medarbejdere velanbragt til andre institutioner over de næste 8 måneder.
Ingen i udvalget ønsker at Tusindfryd skal lukke, men nu har et flertal taget det nødvendige ansvar for at der kommer en afklaring og god proces for børn, forældre og ansatte. Vi kan ikke blot lade daginstitutionen stå alene og lade den lukke sig selv. De fortjener den bedst mulige overgang til nye børnefællesskaber i en af vores mange andre gode dagtilbud.