Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), byrådsmedlem, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.
Jakob Ville (V) skriver i et læserbrev, at SF stemmer ja, men mener nej i sagen om højlagre, og at det var et enigt udvalg, der sendte sagen i høring uden bekymringer.
Det første er korrekt, men Jakob Ville har vanskeligt at acceptere, det nye byrådsflertals og dermed SFs ønske om at stille krav til investorer og udviklere.
Derfor behøver Jakob Ville ikke skabe sin egen virkelighed, men måske bare lytte til, hvad der bliver sagt.
Et enigt udvalg stemte for at sende sagen videre, men hovedparten af udvalgets medlemmer kom med betragtninger/bekymringer, ønsker eller krav, som forvaltningen skulle tage med sig i det videre forløb. Jeg bad selv om fokus på følgende: Højde, placering, udformning, begrønning, mulighed for nedgravning – eventuelt med udnyttelse af råstoffer i undergrunden, mulighed for anlæg af volde med klimaskov, der kunne begrænse støj, markere en grænse i forhold til Alminde og sikre rekreative muligheder for byen samt CO2 optag.
Andre medlemmer bad om at få undersøgt muligheder for at bygge lavere over et større areal, integrere solceller eller placere højlagre på Tankedalsvej, så vi kun fik højlagre et sted.
Hvad der fik Økonomi og Strategi, hvor alle gruppeformænd repræsenteret til enstemmigt at sende sagen om højlagre retur til Plan Teknik er uvist, men mon ikke ovenstående har haft betydning?
Beslutningen er i øvrigt i fuld overensstemmelse med Byrådets vedtagelse d. 26.4. 22 om at få udarbejdet en visionær fysisk plan for udvikling af kommunen.
Er SF på slingrekurs, fordi vi stiller krav til eventuelle højlagre? Nej selvfølgelig ikke. Vores krav blev præsenteret allerede på mødet, hvor lokalplanen blev sendt videre.
Nu har Jakob Ville to gange efterfølgende påstået, vi mener nej til højlagre. Det er usandt – vi stiller krav, fordi vi ønsker, at det er Kolding Byråd og ikke investorer, der skal bestemme, hvordan Kolding skal se ud.
For SF er det er de tre bæredygtigheds bundlinjer: 1. Økonomisk 2. Social 3.Miljømæssig, der skal ligge til grund for beslutninger for Koldings fremtidige udvikling. Det er i øvrigt også fundamentet for Bæredygtighedsstrategien, som Jakob Ville har været med til at godkende.
I forhold til vedvarende energianlæg har vi samme fokus på de tre bæredygtighedsbundlinjer, så ingen tvivl om, at vi ikke er på slingrekurs, men tvært imod på fast positiv kurs i forhold opsætning af solceller og vindmøller selvfølgelig vil vi stille krav til arealer, udformning m.m.
Som formand for lokaldemokrati arbejdet med base i en landsby, er jeg selvfølgelig ikke ligeglad med nogen borgere, uanset hvem de stemmer på, eller hvor i kommunen de bor.
Jeg håber, Jakob Ville bliver bedre til at lytte i fremtidens bæredygtige kommune, og at han vænner sig til at det nye byrådsflertal stiller krav. Det vil fremme samarbejdet til gavn for borgerne.