Kolding Netavis

Affaldssortering

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Tobias Jørgensen (V), medlem af Teknik- og Klimaudvalget, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup.

Lige nu udrulles Kolding kommunes affaldsplan, der blandt andet lægger op til, at vi borgere skal sortere vores affald, i højere grad end tidligere.

Mange af os har allerede fået de nye todelte skraldespande, og jeg personligt har flere gange benyttet mig af storskraldsordningen, hvor gamle sofaer og frysere er blevet hentet på min adresse, så turen med traileren og uhensigtsmæssige løft på genbrugspladsen var sparet.

I Teknik- og Klimaudvalget konstaterer vi med glæde, at planen bliver positivt mødt blandt borgerne.

Derfor ønsker udvalget, at kommunen som virksomhed optræder som et godt eksempel, og går forrest indenfor cirkulær økonomi og affaldssortering. Så vi har i Teknik- og Klimaudvalget i den forbindelse pålagt forvaltningen at udarbejde et konkret og ambitiøst forslag til en udrulningsplan for affaldssortering, i alle forvaltninger og institutioner i kommunen.

Jeg oplever allerede at mine egne børn går meget op i sorteringen derhjemme, og med udvalgets beslutning, får vi netop børnenes engagement nu ud i skoler og børnehaver.

Børnenes positive indstilling til og store interesse for affaldssortering, er en vigtig del af udrulningen i institutionerne, og vil alt andet lige gøre det lettere for ”os” voksne, at ændre adfærd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *