Folkemøde for Kolding Kommunes 5.klasser.
Skamlingsbanken er for mange børn forbundet med familieudflugter og fejring af mærkedage på Restaurant Skamlingsbanken. Står det til tre skoletjenester i Kolding, skal det fremover kun være én del af fortællingen om, hvad Skamlingsbanken kan.
12. maj genopliver Skoletjenesten Kolding i samarbejde med Kulturskolen og Naturskolen, 1800-tallets historiske sprogfester og folkemøder på Skamlingsbanken i en version, der er rettet mod børn.
“Det haver så nyligen regnet, det har stormet og pisket i vor lund.”
Sådan lyder begyndelsen på en af de sange, som dansksindede sønderjyder brugte som kampmiddel, og netop Skamlingsbanken har siden midten af 1800-tallet været platform for det danske sprog og den danske sang. Fædrelandssangen fra slutningen af 1800-tallet er derfor udgangspunktet for dagens program.
Men hvordan gør man en mere end 130 år gammel sangskat tilgængelig for børn i dag? Ved at lade dem lege, undersøge, tage ejerskab over sangskatten og skabe deres egen.
Det er princippet for fire forskellige workshops på Skamlingsbanken, når 200 elever fra 10 forskellige klasser skal bruge Skamlingsbankens særegne natur, kultur og historie til at skrive deres egne sange.
Farveord, lydord, ører i ler og mindesmærker af tape er bare noget af det elever fra Kolding Kommunes skoler kommer til at møde på Skamlingsbanken d.12.maj.
Eventen er et led i et større undervisningsprojekt, der i 2022 og 2023 skal udvikle og sætte fornyet fokus på de to historiske destinationer i Trekantområdet: Fredericia Vold og Skamlingsbanken.
Kolding Stadsarkiv har i samarbejde med Museerne i Fredericia fået bevilget samlet 450.000 kr. fra EWII og Region Syddanmarks kulturpulje til projektet: ”Minde- og mødesteder”.