Kolding Netavis

Seniorer i Sydjylland har succes på arbejdsmarkedet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Gruppen af ældre fra 50 til 59 år på det sydjyske arbejdsmarked har lavere ledighed end de andre aldersgrupper over 24 år. Kun 1,5 procent af de 50 til 59-årige går ledige i Sydjylland. Det er en succeshistorie uden lige, mener Dansk Industri (DI).

Fagbevægelsen har på det seneste kritiseret, at det skulle være svært for danskere over 50 år at finde job. Men de tørre tal fortæller en anden historie.

Ny analyse om den regionale ledighed peger på, at det lykkes for langt de fleste ældre at finde job.

Ledigheden i Sydjylland for danskere mellem 50 og 59 år er historisk lav – og lavere end for andre voksne aldersgrupper. Sydjylland har tilmed den næstlaveste ledighed for de 50 – 59 årige i Danmark.

-Det er rigtigt gode nyheder, at ledigheden for seniorer falder. Virksomhederne i Sydjylland har brug for arbejdskraft i denne tid. Derfor er det også glædeligt, at næsten alle, der kan arbejde, nu får fodfæste på arbejdsmarkedet. Seniorerne er en vigtig arbejdskraft for virksomhederne, fortæller formand for DI Trekantområdet, Carsten Kind, i en pressemeddelelse.

Ledigheden for ældre er den laveste nogensinde. Og lønmodtagere over 50 år fylder også mere end nogensinde i virksomhederne. I Sydjylland er mere end hver tredje lønmodtager over 50 år – helt præcist 35 procent. På landsplan er 33 procent af lønmodtagerne over 50 år.

-Det er faktisk en enestående succeshistorie med den faldende ledighed for seniorer. Mange virksomheder oplever, at seniorerne får en stigende betydning. De har en vigtig erfaring, som virksomhederne har brug for. Det viser tallene jo også tydeligt. Hele 35 procent af lønmodtagerne i Sydjylland er over 50 år, siger Carsten Kind.

Over 59 år lille stigning

Ser man på gruppen over 59 år, så stiger ledigheden lidt – men ikke meget. Hvor den generelle ledighed i Danmark er 2,5 procent, så er den for lønmodtagere på 60 år og derover på 2,6 procent. Ifølge Dansk Industri er der ansat 70.000 flere lønmodtagere over 59 år de seneste fem år. I dag tæller denne gruppe 330.000 lønmodtagere – et tal, der aldrig har været højere.

-Virksomhederne har også brug for medarbejdere over 59 år. Selvom man nærmere sig pensionsalderen kan de fleste jo bidrage med rigtigt meget på jobbet. Derfor spiller også medarbejdere over 59 år en stor rolle i virksomhederne, forklarer Carsten Kind.

Tallene viser endvidere, at de 50 til 59-årige kommer lige så hurtigt i job igen, som yngre aldersgrupper. De går altså ikke ledig i længere tid end de yngre. Også her går dem over 59 år dog ledige lidt længere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel