To store bidrag til Harte i bevægelse sætter turbo på det projekt, der er sat i gang i det lille lokalsamfund i udkanten af Kolding.
Over 300.000 kroner fra to forskellige fonde er med til at give projektet vinger, så udearealerne omkring skole og hal kan animere til bevægelse og en fritidsudvikler kan ansættes. Den første check blev overrakt forleden af varehuschef i Bilka Kolding Morten Johansen, oplyser Kolding Kommune.
Sallingfondene understøtter bevægelse i lokalområdet
Der var stor glæde blandt børn og voksne på Harte Skole, da varehuschef Morten Johansen fra Bilka Kolding overrakte skolen en check på 155.000 kroner og ikke mindst is til alle børnene. Pengene er givet til udvikling af udeområder, som skal animere børnene til leg og bevægelse i både skoletiden og fritiden. 5. klasse gav i forbindelse med aktiv eftermiddag en opvisning med demonstration af, hvad der foregår i aktiv eftermiddag.
Det er varehuschef i Bilka Kolding Morten Johansen, der har indstillet projektet til støtte hos Sallingfondene på baggrund af det tætte samspil, der er sat i gang med hele lokalsamfundet.
Indstillingen begrunder Morten således:
– Vi synes, det er et fantastisk projekt, vi har indstillet, og det glæder mig meget, at vi kan være med til at støtte op om lokale projekter gennem Salling Fondene. Harte er et lille lokalsamfund, der er ved at skabe et fyrtårn, som viser, hvor langt man kan nå med et stærkt lokalt samarbejde, og det vil vi gerne være med til at støtte.
Artiklen fortsætter under billedet…
Opvisning. Pressefoto.
Pengene vækker stor glæde på Harte Skole, der nu kan få et længe ventet løft af skolens udearealer, så de matcher ambitionerne som skole med en idrætsprofil.
– Vi har drømt om at skabe bedre rammer i flere år, så det er rigtig dejligt, at der er nogen, der hjælper os på vej. Vi glæder os til, at vi kan lave et attraktivt område, der inviterer til, at du klatrer op i ting, hopper ned fra noget eller cykler rundt om forhindringer, lyder det fra skoleleder Jette Roost.
Henover det næste halve år skal der etableres forskellige bevægelseszoner på skolens område og over mod Harte Fritidscenter, der er nabo til hallen. Det er cykelbane, parkourområde, tarzanbane mm., der skal skabe mere gang i det aktive lokalområde. Der er i forvejen gode erfaringer med en pumptrack cykelbane, som Harte Skole har erhvervet sig. Banen tiltrækker børn og unge, der i fritiden kører op til banen og cykler.
De nye legeområder forventes at kunne tages i brug til foråret 2021, så børnene på den lokale skole kan få mere inspirerende rammer til at opleve bevægelsesglæden. Med donationen har de fysiske rammer fået et stærkt afsæt. Harte Fritidscenter slog tidligere på året dørene op til en ny bevægelsessal til yoga, spinning, dans mm., samt et nyt moderne e-sportslokale.
Med rammerne på plads er det nu tid til, at lokalområdet kan tage det næste skridt i at få Harte i bevægelse.
DIF og DGI booster jagten på Danmarks første fritidsudvikler
I lokalsamfundet Harte ved Kolding er jagten gået ind på Danmarks første fritidsudvikler. En projektstilling på 7-10 timer om ugen er allerede slået op, men med en donation på 150.000 kr. fra DIF og DGI nærmer det sig en halvtidsansættelse.
Formand for Harte GIF Niels Christiansen siger om donationen:
– Vi er enormt glade for donationen, der giver os mulighed for at få et godt afsæt til at udbygge projektet. Der er sket meget i vores forening siden vi startede, og med en fritidsudvikler tror vi på, at vi kan tage store skridt til at udbygge det gode lokale samarbejde og få endnu flere i bevægelse.
Fritidsudvikleren skal være katalysator for samarbejdet mellem skole, fritidsklub, fritidscentret og Harte GIF. Det tætte samarbejde, der er startet op skal udbygges, så der skabes mere aktivitet i foreningen og lokalområdet som helhed.
Det kræver en god koordinering, som er svær at opretholde på daglig basis, da de frivillige kræfter ikke er til rådighed i samme omfang som personalet på skolen. Derfor skal fritidsudvikleren gøre det muligt at lykkes med et permanent tæt samarbejde om den åbne skole, som ikke er lykkedes ret mange steder.
Stillingen er opslået i en projektperiode, hvor det skal afsøges, om en tværgående udviklingsorienteret medarbejder kan genere tilstrækkeligt aktivitet, medlemmer og økonomi til at blive en permanent funktion. Harte i bevægelse er pilotprojekt for Moving Kolding – ungdomsliv i balance, der er forankret under Talentrådet for idræt.
– Der er gode intentioner om åben skole i den gamle folkeskolereform, som har haft det svært i virkeligheden. Nu skaber vi en struktur med langt bedre rammer, så vi tror på, at vi kan lykkes med at styrke skolen, det lokale foreningsliv, deltagelse i kulturelle og idrætslige fritidsaktiviteter, talentudviklingen samt den fysiske og mentale sundhed, fortæller Bjarne Foged Henriksen, der er projektleder og teamkoordinator for Kolding Elite og fortsætter:
– Det er ambitiøst, men vi er kommet rigtig godt i gang i Harte. Fritidsudvikleren er sidste etape i omstillingen og styrkelsen af det lokale samarbejde, som foreløbig ser positivt ud.
Stillingen som foreningsbaseret fritidsudvikler er opslået i samarbejde mellem skolen, fritidscentret, fritidsklubben og foreningen med støtte fra DIF/DGIs foreningspulje og Kolding Kommune. Der holdes løbende samtaler til den rette kandidat er på plads og klar til at løfte Harte i bevægelse.