Selv om støj er et problem i mange daginstitutioner i Danmark, så kan en daginstitution i Vonsild ikke genkende problemet.
Høreapparatsbutikken Audiovox oplyste 27. juni i en pressemeddelelse, at over 900 pædagoger, dagplejere, pædagogmedhjælper og pædagogassistenter, der har sin daglige gang i de kommunale og selvejende institutioner og dagtilbud i Kolding og omegn, risikerer høreskader. Børneinstitutionerne er fyldt med støj, og det kan føre til lydfølsomhed, tinnitus, stress, hovedpine og øget sygefravær.
Flere er i følge Audiovox endda begyndt, at bruge høreværn – uden at det går ud over omsorgen og nærværet.
Hos Designbørnehuset Sanseslottet kan de ikke nikke genkendende til dette problem:
– Vi har et rigtig fint ”støj miljø”. Designbørnehuset Sanseslottet er 10 år og her har der fra byggestart været fokus på at mindske støjen mest muligt. Der er en rigtig god akustik, fortæller daginstitutionsleder hos Designbørnehuset Sanseslottet, Marianne Arnsten Dupont, til Kolding Netavis.
Hun tilføjer, at de ansatte ikke bruger høreværn.
Hvad gør I for at skåne jeres hørelse?
Vi undgår unødvendig høj musik. Vi tænker over hvilke materialer/sager der arbejdes med sammen med børnene. Vi er opmærksomme på, hvor mange børn og voksne de er i rummene. Hvis børnene taler i et højt stemmeleje opfordrer vi dem til at sænke stemmen. Vi er som voksne selv meget opmærksomme på, at tale og ikke ”råbe”, slutter Marianne Arnsten Dupont.
Ifølge en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø er pædagoger blandt de faggrupper, der er mest udsat for larm på arbejdspladsen. Derudover oplever 31 procent af de ansatte i daginstitutioner at være udsat for høj støj i minimum en fjerdedel af arbejdstiden.