Connect with us

Vamdrup

90-årig kvinde handlede resolut ved brand

Offentliggjort for

den

Mary Kvolsbæk Korff er kommet hjem fra sygehuset og har det godt, fortæller sønnen Ernest Korff til Sebro Press. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press.

Ved branden mandag morgen i Vamdrup handlede 90-årig kvinde lige efter bogen, fortæller brandfolk.

Dagen derpå – efter branden i en lejlighed i Nørregade i Vamdrup – har 90-årige Mary Kvolsbæk Korff det efter omstændighederne godt. Boligen i ejendommen på Nørregade 27 blev raseret ved branden, skriver netavisen Sebro Press.

Hendes søn, Ernest Korff, som hurtigt kom til stede ved branden, fortæller til Sebro Press, at ilden var opstået, fordi Mary Korff om aftenen havde anbragt en varmepude i en stol i soveværelset for at få lunet en smule op, inden hun skulle i seng.

Da hun senere gik ind for at se til puden, lugtede det lidt svedent i rummet. Og for en sikkerheds skyld trak hun stikket ud til varmepuden og gik ind i stuen og lagde sig til at sove på en sofa.

Soveværelset stod i flammer

Men heldigvis vågnede Mary Korff. Og da hun fik døren lukket op til soveværelset stod hele rummet i flammer. Hun lukkede resolut døren til værelset og forsøgte også at få ringet til 112. Med der gik lidt tid, fordi hun midt i det hele ikke kunne finde sine briller. Derefter valgte hun at bringe sig i sikkerhed uden for huset, fortæller Ernest Korff til Sebro Press.

Næsten samtidig, klokken 05.48 mandag morgen, modtog politiets 112-alarmcentral et opkald fra en nabo, som var vågnet ved noget spektakel. På tidspunktet brændte det så voldsomt, at der væltede sort røg ud fra huset og vinduerne sprang på grund af varmen.

Naboen ilede hurtigt til og tog sig af Mary Korff, som han fandt ude i baggården. Og kort efter ankom brandvæsenet fra lokalstationen i Vamdrup. Og heldigvis fik de hurtigt branden under kontrol. Og brandfolkene fortæller, at årsagen til at branden ikke fik større udbredelse skyldes, at Mary Korff resolut lige efter bogen sørgede for at lukke døren ind til det brændende værelse.

Mary Korff blev senere i en tilkaldt ambulance kørt til Kolding Sygehus til rutinemæssig observation for røgforgiftning og undersøgelse for chok, men Ernst Korff fortæller, at hun er kommet hjem, og har det godt efter den dramatiske oplevelse.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vamdrup

Stort opbud af brandbiler: Nu ender sagen i Beredskabskommissionen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Freddy Christensen (C). Privatfoto.

En sag om et tilsyneladende alt for stort opbud af brandbiler og mandskab til en brand i en lade ved et landbrug på Ødisvej i Vamdrup ender tilsyneladende nu i Beredskabskommissionen.

Det er det nyvalgte konservative medlem af Kolding Byråd – og dermed også af Beredskabskommissionen for TrekantBrand, Freddy Christensen (C), Vamdrup, der nu vil have en forklaring på, hvorfor der blev tilkaldt et opbud på op mod 15 brandkøretøjer til branden i udkanten af Vamdrup den 2. januar, skriver Christiansfeld Avis.

Standard-udrykning skal ifølge TrekantBrand normalt kun omfatte én automobilsprøjte og en tankvogn fra nærmeste brandstation – suppleret med en tankvogn fra en anden nærliggende station. Altså kun tre køretøjer.

Freddy Christensen følger op på sagen blandt andet efter opfordring fra tidligere beredskabschef i Vamdrup Kommune, Ole B. Laursen, som i et læserbrev i Ugeavisen Vamdrup langer ud efter TrekantBrand disponering i forbindelse med branden på Ødisvej i Vamdrup.

Ole B. Laursen mener, at det store opbud af køretøjer slet ikke var nødvendigt. Han skriver blandt andet:

”TrekantBrand Vamdrup blev tilkaldt søndag den 2. januar klokken 14.17. Ved ankomsten var dyrene reddet af ejeren. Laden var fyldt med halm, som hurtigt fik varmen til at springe eternittaget, så varmen her ved kunne drive til vejrs. Vinden var i en gunstig retning i forhold til andre bygninger. Den brændende bygning kunne ikke reddes, og halmen fik der for lov at brænde ud under kontrol. Indstatslederen, som jo har det fulde overblik over situationen, vurderer dog, at der skal kaldes assistance fra følgende brandstationer – og hold nu fast – foruden fra Vamdrup fra Skodborg, Lunderskov, Jels, Stepping, Kolding, Middelfart, Fredericia og beredskabets frivillige fra Kolding!”

Skræmmende

-De mange brandkøretøjer med fuld udrykning virker helt forståeligt opskræmmende på folk. Ingen kan jo fortænke dem i, at være bange for, at der virkelig sket en katastrofe eller meget stor ulykke, siger Freddy Christensen til Christiansfeld Avis.

Han påpeger, at der jo også kan være tale om unødvendig udrykningskørsel på gader og veje.

-Jeg kan da godt også indrømme, at jeg selv en tid, før jeg blev valgt ind i byrådet og Beredskabskommissionen, har fulgt TrekantBrands disponeringer og har undret mig over de mange brandkøretøjer, der ofte rekvireres til tilsyneladende helt ufarlige brande.
Og det er åbenbart et fænomen, som fortrinsvis finder sted her i Kolding Kommune, siger Freddy Christensen – som iøvrigt selv har erfaring på området, idet han har tidligere har mange år på bagen som brandmand.

Skattekroner

Ole B. Laursen udtrykker videre i læserbrevet, at han godt forstår, hvis der disponeres, som ved branden i Vamdrup, da Vejle Kommune har besluttet at forlade TrekantBrand og fremover vil løse opgaverne med eget brandvæsen Han slutter sit læserbrev således:

-Jeg har en forventning om, at Vamdrups nye medlem af Beredskabskommissionen vil spørge ind til sagen. Det jo trods alt os skatteborgerne, der skal betale.

Beredskabskommissionen er tilsynsmyndighed over for beredskabet og dermed også for TrekantBrand, som fem kommuner står bag.

//Sebro-Press

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Voldsom gårdbrand: Slukningsarbejdet vil vare mange timer endnu

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her ses branden på Ødisvej. Foto: H.E. Haulrich.

Gårdbranden startede søndag eftermiddag. Trafikanter må finde alternative ruter.

En lade på en gård på Ødisvej i udkanten af Vamdrup står i flammer. Alarmen om branden indløb søndag eftermiddag klokken 14.48.

-Der er en kvægbesætning på gården og dyrene er i sikkerhed. Ingen personer er i fare. Og vindretningen er gunstig, så der heller ikke er fare for naboer, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Torben Møller, til Kolding Netavis.

Der er adskillige redningskøretøjer på stedet, samt flere politipatruljer. Ødisvej er spærret mellem Nyskovvej og Margrethesmindevej. Trafikanter må derfor finde alternative ruter.

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi bekræfter over for Kolding Netavis, at der er asbest i taget.

Slukningsarbejdet vil mindst vare resten af aftenen, oplyser politiet.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Maskinhus var overtændt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bygningen stod ikke til at redde.

En maskinhus-lignende bygning brød natten til torsdag ved 03.10-tiden i brand på Riglandsegvej i Drenderup nær Vamdrup.

-Maskinhuset var overtændt, da Trekantbrand nåede frem. Indenfor var der halmvogne og bigballer, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum, til Kolding Netavis.

Da bygningen ikke stod til at redde, lod brandvæsnet bygningen brænde ned under kontrollerede forhold.

Brandårsagen er ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Vamdrup

Ros til husejer fra politiet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Holger Kraft/Pixabay (Modelfoto)

Husejeren i Vamdrup har gjort det svært for indbrudstyve, at komme ind i huset. Det får ros fra politiet.

Der har været forsøgt indbrud i et hus i Jernbanegade i Vamdrup. Det er sket mellem den 27. december klokken 16 til 28. december klokken 09.15.

Der er blevet knust en rude i henholdsvis for- og bagdør. Men tyven er ikke kommet ind. Og det er på grund af et godt tiltag. Selv om tyven fik taget låsen ud af dørene, hjalp det ikke meget. Der skal nemlig bruges en nøgle til, at åbne dørene med:

-Det skal der lyde en stor ros til husejeren for. Hvis tyven eksempelvis kommer ind via et vindue, kan tyven heller ikke komme ud af døren, fortæller vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, Finn Ellesgaard Nielsen, til Kolding Netavis.

Da tyven ikke kunne komme ind, blev heldigvis ikke stjålet noget. Tyven opgav sit forehavende.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Ødis-Bramdrup

Større olieforurening

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ved Stepping måtte en brandmand en tur i vandet for på den måde at skovle noget af olien op fra vandet. Foto: H.E. Haulrich.

Fredag formiddag blev der meldt om en større olieforurening i vandet omkring Bramdrupgårdsvej ved Ødis Bramdrup.

Trekantbrand – station Stepping – rykkede ud kort efter alarmen lød kort før klokken 10 og kort efter blev station Tyrstrup kaldt til assistance.

Nu gik arbejdet så i gang med, at finde frem til, hvor dieselolien kom fra og efter at have sporet olien på vandet, fandt brandfolkene så langt om længe frem til et drænrør på Ødisvej nær Taps, hvorfra der sivede dieselolie ud i en bæk nær Fovså og derfra med strømmen videre frem.

Brandfolk fik lagt en flydespærre i Nørreå, hvor den løber under Vojumvej og på den måde dæmmet op for olieudslippet. Ved Stepping måtte en brandmand så en tur i vandet for på den måde at skovle noget af olien op fra vandet.

Mandskab fra Trekantbrands to stationer arbejdede med forureningen i flere timer – både på land og i vandet.

Olieforureningen strakte sig over en næsten 10 kilometer lang strækning.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler